Μενού Κλείσιμο

Αστέρης Γιώργος

Ο Αστέρης Γιώργος γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1957 στην Αμαλιάδα. Η καταγωγή του είναι από τα Καλάβρυτα. Είναι συνταξιούχος υπάλληλος του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην διαιτητής ομαδικών αθλημάτων και είναι παράγωγος εκπομπών.

Οι ρίζες του βιογραφούμενου είναι από τη Βουτένη Καλαβρύτων. Δυστυχώς ο βιογραφούμενος δεν πηγαίνει εκεί. Ο Γιώργος Αστέρης γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1957 στην Αμαλιάδα. Τελείωσε εκεί το Γυμνάσιο και έπειτα φοίτησε σε μέση τεχνική σχολή στον Πύργο, απ’ όπου αποφοίτησε ως Εργοδηγός-Μηχανολόγος. Κατόπιν ήταν ωρομίσθιος καθηγητής σε τεχνικές σχολές για τρία χρόνια. Έπειτα πήγε στην Πάτρα, όπου εργάστηκε στην κατασκευή του Πανεπιστημίου Πατρών, και μετά από 3-4 χρόνια έγινε μόνιμος υπάλληλος στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Σχετικά με την επαγγελματική του δραστηριότητα, από το 1984 έως τις 30 Απριλίου 2007, ήταν υπεύθυνος Βιολογικού Καθαρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Από την 1η Μαΐου 2007 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 που συνταξιοδοτήθηκε, ήταν Υπεύθυνος κλιματισμού και αερισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Πρώην διαιτητής ομαδικών αθλημάτων

 

Το 1976 ξεκίνησε την αγωνιστική του δραστηριότητα ως διαιτητής ποδοσφαίρου. Από την αρχή διαπίστωσε ότι η Διαιτησία είναι λειτούργημα. Στην αγωνιστική του πορεία, αποφάσισε την αμοιβή που έπαιρνε από τους αγώνες του στα Εθνικά Πρωταθλήματα να την προσφέρει για κοινωφελείς σκοπούς. Αυτό άρχισε από την αγωνιστική περίοδο 1985-86 και συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής του δραστηριότητας (09-08-1997). Την απόφασή του αυτή την γνωστοποίησε με σχετικό έγγραφό του στις τότε Αθλητικές Αρχές της χώρας. Οι αποδείξεις-εισφορές του από τους αγώνες είναι κατατεθειμένες στις αρμόδιες αρχές. Η αγάπη του αυτή για τον αθλητισμό τον έκανε να παρακολουθήσει και άλλες σχολές διαιτησίας για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και όταν θα του έμενε χρόνος να αγωνίζεται. Στην πορεία διαπίστωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πραγματοποιήσιμο στον βαθμό που ήθελε, λόγω της μεγάλης του δραστηριότητας στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί κυρίως με τα διοικητικά, προσφέροντας έτσι τις υπηρεσίες του στις επιτροπές των συνδέσμων των υπολοίπων αθλημάτων. Η αθλητική του δραστηριότητα ως πολυδιαιτητής τον έκανε να δημιουργήσει Τράπεζες Αίματος σε όλους τους νομούς της Ελλάδας για τους τραυματιζόμενους αθλητές της κάθε περιοχής. Τέτοιες Αιμοδοσίες είναι γνωστές τόσο στις αθλητικές αρχές όσο και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Αυτή η κοινωνικο-αθλητική του προσφορά έχει αναγνωρισθεί και εκτιμηθεί αναλόγως και τον έχουν τιμήσει διάφορες αθλητικές Ομοσπονδίες, εφημερίδες, σύλλογοι και πόλεις της χώρας μας (ΠΣΑΤ, ΠΣΑΠ, ΟΔΠΕ κλπ).

Από το 1977 έως το 2003 δημιούργησε Τράπεζες Αιμοδοσίας σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας, με παράλληλη προσφορά αίματος με την ιδιότητα του Διαιτητή Ποδοσφαίρου. Το διάστημα 07/10/1985-02/06/1996, ως Διαιτητής Εθνικών Κατηγοριών (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) Ποδοσφαίρου, προσέφερε τις αμοιβές του από τα παιχνίδια στις πόλεις όπου αγωνιζόταν σε ευαγή Ιδρύματα ή σε φτωχές οικογένειες. Από το 1977 έως σήμερα, έχει τιμηθεί από τη Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και από διάφορες αθλητικές Ομοσπονδίες ‒ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, ΟΔΠΕ, ΠΣΑΠ, ΠΣΑΤ (Χρυσό Μετάλλιο), από αθλητικούς Συλλόγους Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας‒ για την αθλητική-κοινωνική δραστηριότητά του.

Από τις 16/06/1976 έως τις 09/08/2005 υπήρξε Μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας και Πρόεδρος/Αρχιδιαιτητής (Σ.Δ.Π.Η). Από τις 05/10/1984 έως τις 09/08/2005 ήταν Μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης του Ν. Αχαΐας. Από τις 08/10/1984 έως τις 09/08/2005 ήταν Κριτής Στίβου Κλασικού αθλητισμού. Από τις 02/11/1984 έως τις 09/08/2005 ήταν Μέλος Διαιτητών Πινγκ-Πονγκ. Από τις 08/07/1987 έως τις 09/08/2005 ήταν Μέλος Διαιτητών Χάντμπολ. Από τις 13/03/1988 έως τις 09/08/2005 ήταν Μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Μπάσκετ Ν. Αχαΐας-Ηλείας (Σ.Δ.Κ.Α-Η). Από τις 26/11/1989 έως τις 9/8/2005 ήταν Διαιτητής Πόλο (ΕΚΟΦ). Τα έτη 1994-1996 ήταν Διαιτητής Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Από το 1997 έως τις 09/08/2005 ήταν Παρατηρητής Διαιτησίας Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Από τις 20/7/2000 έως σήμερα είναι Καθηγητής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου. Από το 2002 έως τις 31-12-2013 ήταν Μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών-Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ως Καθηγητής Διαιτησίας, με τις πολυετείς και πολύπλευρες εμπειρίες του, υπήρξε Διευθυντής και Συντονιστής σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις. Τον Ιούνιο του 2002 ήταν Συντονιστής στο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (Soccer Time). Τον Μάρτιο του 2003 ήταν Συντονιστής Ομαδικών Αθλημάτων (Σ.Δ.Ο.Α.). Τον Ιανουάριο του 2004 ήταν Διευθυντής του Ολυμπιακού Προπονητηρίου «Αθήνα 2004» στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου. Τον Απρίλιο του 2004 ήταν Συντονιστής της Γυναικείας Πανεπιστημιακής ομάδας Ποδοσφαίρου. Τον Μάιο του 2006 ήταν Οργανωτικός Γραμματέας της 5ης Αθλητικής Πανεπιστημιάδας. Τον Ιούνιο του 2006 ήταν Συντονιστής στη Διεθνή Συνάντηση Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου (Παμπελοποννησιακό Στάδιο). Τον Οκτώβριο του 2006 ήταν Συντονιστής σε θέματα Διαιτησίας και Διευθυντής-Συντονιστής αθλητικών δραστηριοτήτων Ακαδημιών. Τον Μάιο του 2007 ήταν Διευθυντής αθλητικών δραστηριοτήτων κατασκήνωσης στα Λεχαινά Ηλείας. Το 2008 ήταν Συντονιστής αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Νομαρχία Αχαΐας και του Ο.Ν.Α. Πάτρας. Μετείχε ως Καθηγητής Διαιτησίας σε διάφορα επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από κατά τόπους φορείς. Ενδεικτικά, από τις 09/08/2005 έως τις 26/09/2005 ως Καθηγητής Διαιτησίας ήταν Υπεύθυνος Διαιτησίας και Εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. Παναχαϊκής σε ΕΠΑΕ, ΕΠΟ και Διαιτησία. Δίδαξε σε Διαιτητές και Συνδέσμους, στο ετήσιο (2005) επιμορφωτικό Σεμινάριο Ελλήνων Διαιτητών, το οποίο και διεξήχθη στην Κυλλήνη Ηλείας, σε Παρατηρητές Αγώνων και σε Σχολές Προπονητών. Επίσης δίδαξε σε Σχολή Ανάδειξης Προπονητών που είχε διοργανώσει η Ε.Π.Σ. Ηλείας σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο. στην Αμαλιάδα Ηλείας, σε ομάδες Ποδοσφαίρου διαφόρων Εθνικών κατηγοριών (Π.Α.Ε. Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Πατραϊκός, Αχαϊκή, Παναιγιάλειος,) και σε Ακαδημίες Ποδοσφαίρου (Παμπατραϊκός, Αίολος Πύργου, Λέοντες, Άτλας).

 

Ιδρυτής και διευθυντής Διεθνούς Κέντρου Ενημέρωσης

 

Από τις 17/09/1988 έως σήμερα είναι Ιδρυτής-Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ενημέρωσης (Δ.Κ.Ε.) στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Η Ενημέρωση σήμερα είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Ενημέρωσης που ίδρυσε ο Γιώργος Αστέρης στον Ν. Αχαΐας στην Πάτρα και στον Ν. Ηλείας στην Αμαλιάδα. Είναι έργο μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, το οποίο θα συμβάλλει στην ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του Διεθνούς Κέντρου είναι η ενημέρωση των πολιτών, επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων υπηρεσιών κλπ. Στην αίθουσα του Κέντρου, εκτός από τη δυνατότητα να ενημερωθεί κάποιος από πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες (πολιτικές και αθλητικές), περιοδικά, βιντεοκασέτες, CD-ROM κλπ., γίνονται διάφορες διαλέξεις-ομιλίες και παρουσιάσεις με θέματα που απασχολούν γενικότερα την κοινωνία μας. Για να στηθεί το Διεθνές Κέντρο Ενημέρωσης, απαιτήθηκε μακροχρόνια υπομονή, μεράκι για τη συλλογή των εντύπων, όρεξη για δημιουργία, πολύ χρήμα αλλά και υγεία και αντοχή για να ξεπεραστούν προβλήματα που εμπόδιζαν την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Στις 17-09-1988, ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ, άρχισε τη λειτουργία του το Διεθνές Κέντρο Ενημέρωσης στην Πάτρα και στις 27-04-1992 στην Αμαλιάδα. Το έμβλημά του είναι η δάφνη με την κουκουβάγια που συμβολίζει τη γνώση.

Ξεκίνησαν με έντυπα του Ελληνικού χώρου που είναι χωρισμένα σε διάφορα τμήματα-θυρίδες: Θρησκευτικό, Πολιτικό, Κομματικό, Αθλητικό, Οικονομικό, Ενημερωτικό, Διαφημιστικό, Επιχειρηματικό, Κοινωνικό κλπ. Στη συνέχεια άρχισε η συλλογή εντύπων από όλες τις χώρες του κόσμου, δημιουργώντας ανάλογες θυρίδες για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Το Διεθνές Κέντρο Ενημέρωσης δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τοπικό τύπο, αρχειοθετούν για τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας διάφορα θέματα για Βουλευτές, Πολιτευτές, Κόμματα, Νομαρχίες, Δήμους, Κοινότητες, Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ιδρύματα, Επιχειρήσεις, Ομοσπονδίες, Οργανισμούς, Αθλητικούς Συλλόγους ΠΑΕ-ΚΑΕ, Ιδιώτες κ.ά. Επίσης υπάρχουν θυρίδες με έντυπα για κάθε νομό ξεχωριστά, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει κάθε νομός. Στο Κέντρο υπάρχουν πολιτικές και αθλητικές βιντεοκασέτες που έχουν καταγράψει σημαντικά γεγονότα της πολιτικής και αθλητικής ιστορίας της χώρας μας.

Από την ίδρυσή του, λειτούργησε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ως κοινό εκλογικό κέντρο ‒από πλευράς έντυπου υλικού‒ των υποψηφίων και των κομμάτων. Το Κέντρο έχουν επισκεφθεί πολιτικοί, καλλιτεχνικοί, αθλητικοί και οικονομικοί παράγοντες. Όλοι έχουν μείνει ενθουσιασμένοι με τη δουλειά του Κέντρου και έχουν γίνει οι ζωντανοί διαφημιστές του, συμβάλλοντας έτσι στην διάδοση και διατήρησή του. Για τους επισκέπτες υπάρχει βιβλίο εντυπώσεων καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό σε άλμπουμ.

Στο θρησκευτικό τμήμα υπάρχουν εφημερίδες, περιοδικά και διάφορα θρησκευτικά έντυπα που αναφέρονται στην ιστορία των θρησκειών και στην δραστηριότητα της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας από το 1925 καθώς και έντυπα της Ιεράς Συνόδου και Μητροπόλεων της χώρας μας: Ζωή (από το 1925), Εκκλησιαστική Αλήθεια (1932), Ορθόδοξος Τύπος (1961), Σωτήρ (από το 1967), Χριστιανική Αλήθεια, Ζωή του Παιδιού, Προς τη Νίκη, Καινή & Παλαιά Διαθήκη, Βίοι Αγίων, Χριστιανικό Μέτωπο, Ορθόδοξος Παρατηρητής, Άθως, Ταυτότητα, Πειραϊκή Εκκλησία, Εκκλησία, Θεός & Θρησκεία, Ορθόδοξη κατάθεση, Η Αλήθεια, Στύλος της Ορθοδοξίας, Εφημέριος, Ορθοδοξία, Ορθοδοξία & Ελληνισμός, Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας, Χριστιανισμός, Τα Καλά Νέα.

Σχετικά με το πολιτικό-κομματικό τμήμα, υπάρχουν όλα τα πολιτικά έντυπα, εφημερίδες (πρωινές-απογευματινές) και περιοδικά που κυκλοφορούν είτε κυκλοφόρησαν (από το 1942) σε όλη την Ελλάδα: Αδέσμευτος Τύπος (Ρίζος), Αδέσμευτος Τύπος (Μήτσης), Απογευματινή, Αθηναϊκή, Αυριανή, Απόφαση, Βραδυνή, 24 Ώρες, Έθνος, Ελεύθερος, Επικαιρότητα, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερη Ώρα, Μεσημβρινή, Νέα, Πρώτη, Ποντίκι, Καλάμι, Καρφί, Εσπρέσσο, Χώρα, Εστία, Εξουσία, Εβδόμη, Ακρόπολη, Αυγή, Ριζοσπάστης, Καθημερινή, Δημοκρατικός Λόγος, Νίκη, Βήμα, Παρών, Νέα Ελλάδα κλπ.

Στο Κομματικό Τμήμα υπάρχουν θυρίδες για όλα τα κόμματα και τις πολιτικές οργανώσεις είτε είναι Κοινοβουλευτικά είτε όχι. Εκεί μπορεί κανείς να βρει τα καταστατικά του κάθε κόμματος (από την ίδρυσή του) και τα διάφορα προπαγανδιστικά έντυπα που κυκλοφορούν για κάθε δραστηριότητά τους γράφοντας την ιστορία και την πορεία τους στην ελληνική πολιτική ζωή.

Υπάρχει το Κοινοβουλευτικό Τμήμα με τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων καθώς και εκδόσεις της όπως τα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, οι δραστηριότητες του κάθε βουλευτή κλπ.

Τα κομματικά έντυπα που υπάρχουν στο Δ.Κ.Ε. είναι τα κάτωθι: Δημοκρατική Πρωτοπορία, Εξόρμηση, Οδηγητής, Ανανεωτικός Αγώνας, Αριστερά, Κόντρα, Νέα ανατολή, Εποχή, Προλεταριακή Σημαία, Δημοκρατικό Χάραμα, Ενέδρα, Χρυσή Αυγή, Νέοι Άνθρωποι, Πολίτης, Άλφα Ένα, Πριν, Εκτροπή, Αναρχικός, Σοσιαλιστικός Αγώνας, Εθνική Παράταξη, Κομμουνιστική Πάλη, Επτάμισι, Ενότητα των Κομμουνιστών, Φωνή της Αριστεράς, Ξέφωτο, Νέα Άποψη, Οκτώβρης, Αποφυλάκιση, Δημοκρατική Αριστερά, Φιλελεύθερος, Κομμουνιστική Επιθεώρηση, Λαϊκός Δρόμος, Στάλιν, Ρήξη, Προβλήματα της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού, Ελληνικός Κόσμος, Στέμμα, Στόχος, Αλάρμ, Καθρέπτης, Νέμεσις, Πολιτικά Θέματα, Αντί, Ελληνικός Κόσμος, Μανιφέστο κλπ.

Στο Αθλητικό Τμήμα υπάρχουν θυρίδες για όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων που υπάρχουν στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. Στις θυρίδες αυτές υπάρχει η ιστορία του κάθε αθλήματος, τα καταστατικά και διάφορα έντυπα που κυκλοφορεί η κάθε Ομοσπονδία για την προβολή του αθλήματός της. Περιλαμβάνονται ακόμη και άλλα επιμέρους Τμήματα όπως: Μηχανικό, Θαλάσσιο, Αμυντικό, Πολεμικών Τεχνών κλπ.

Για κάθε μία ομάδα ξεχωριστά υπάρχει θυρίδα με την ιστορία της καθώς και συλλογικά έντυπα και άλμπουμ με φωτογραφικό υλικό. Τέτοια έντυπα είναι: Αθλητική Ηχώ, Φως, Φίλαθλος, Μπάλα, Φλόγα, Ρεκόρ, Ώρα για σπορ, Πρωταθλητής, Δικέφαλος, Ενωσίτης, Αεκτζής, Νέα του Ολυμπιακού, Λαός του Ολυμπιακού, Ερυθρόλευκος Κόσμος, Θρύλος, Κόκκινος Λαός, Θρυλικός Ολυμπιακός, Παναθηναϊκά Νέα, Τριφύλλι, Θύρα 13, Πράσινο Τριφύλλι, Δικέφαλος του Βορρά, Σούπερ Άρης, Γηραιός, Παοκτζής, Πάοκ-Εμπιστευτικό, Στάνταρ 13, Τζακ-Ποτ, Προγνωσπόρ, Τζόκεϊ, Ματς Φουτμπόλ, Αθλητικό Βήμα (Κύπρου), Κόσμος των Σπορ (Κύπρου), Φίλαθλος (Κύπρου), Αθλητική Ελλάδα, Αθλητική Επικαιρότητα, Αθλητισμός, Κερκίδα, Ομάδα, Ματς και Σπορ, Σύγχρονος Αθλητισμός, Παγκόσμιοι, Μπάσκετ, Αθλητής, Ματιές στα Σπορ, Σούπερ Γκολ, Λίμπερο, Εφοπλιστής, Βυθός, Ψάρεμα, Ψαροντούφεκο, Θαλάσσια Σπορ & Πισίνα, Ναυτικά, Γιώτινγκ, Ναυτική Ελλάδα, Ναυτικά Χρονικά, Πλεύση, Κατάδυση, Θάλασσα και Γιώτινγκ, Ο Κόσμος του Υγρού στίβου, Υποβρύχιος κόσμος, Πτήση & Διάστημα, Στρατηγική, Πόλεμος και Ιστορία, 4 Τροχοί, 2 Τροχοί, Αεροπορία, Αμυντικά Θέματα, Άμυνα και Διπλωματία, Αμυντική Βίβλος, Άμυνα και Τεχνολογία, Αεροναυτική, Μπόντυ Μπίλντινγκ, Μπρους Λη, Σούπερ Μαν, Υγεία και Μύωνες κλπ.

Στο οικονομικό τμήμα υπάρχουν θυρίδες όπου καταγράφονται τα διάφορα στοιχεία για την οικονομία της χώρας μας, το Χρηματιστήριο, τις Επιχειρήσεις κλπ. Από τις εφημερίδες και τα περιοδικά, συγκεντρώνονται όλα αυτά που αναφέρονται στις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Τέτοια έντυπα είναι: Ημερησία, Ναυτεμπορική, Χρηματιστήριο, Εξπρές, Κέρδος, Μοπεγ, Επενδυτής, Ισοτιμία, Έξυπνο Χρήμα, Αξία, Μέτοχος, Ευρωοικονομία, Δείκτης, Οικονομία, Σύμβουλος Χρηματιστηρίου, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Αγορά, Κεφάλαιο, Τουρισμός και Οικονομία, Ασφαλιστική Αγορά, Τουριστική Αγορά, Σαμιζντατ, κλπ.

Στο Τμήμα Εντύπων Ποικίλης Ύλης υπάρχουν έντυπα με διάφορα θέματα όπως κοινωνικά, οικογένεια, παιδί, γυναίκα, άνδρας, οικονομία, αισθητική, μόδα εργόχειρο, μαγειρική, μουσική, αρχαιολογία, αστρολογία, σπίτι, κομπιούτερ, βίντεο κλπ. Αυτά υπάρχουν ταξινομημένα σε διάφορες θυρίδες και μεταξύ αυτών υπάρχουν τα: Εικόνες, Ένα, Ταχυδρόμος, Κλικ, Το Παιδί μου και Εγώ, Η ζωή με το Παιδί, Παιδί και Νέοι Γονείς, Ιδέες για το Σπίτι, Μεν, Στάτους, Playboy, Γάμος, Νύφη, Cosmopolitan, Marie Claire, Γυναίκα, Μόδα, Πάνθεον, Εκείνη, Εργόχειρο, Εσείς και το Πλέξιμο, Υγεία και Ομορφιά, Σελίδες Αισθητικής, Κατοικία, Δέρμα, Μαγειρική, Αρχαιολογία Μας, Αστρολόγος, Αστροσκόπιο, Άστρα και Όραμα, Αστρολογία, Ήχος και Βίντεο, Ήχος και hi-fi, Μουσικοί και Μουσική, Ποπ και Ροκ, Δίφωνο, Σινεμά, Ο Κόσμος του Βίντεο, Κυνηγόσκυλα, Κυνηγός και Φύση, Κυνολογία, Κυνήγι, Σκυλιά, Σύγχρονη διαφήμιση, Φωτογραφία, κλπ.

Στον Διεθνή Τύπο συγκεντρώνονται έντυπα (πολιτικά και αθλητικά) από πολλές χώρες του κόσμου. Τα έντυπα αυτά προέρχονται κυρίως από τις Πρεσβείες και δημιουργούν τις θυρίδες των Κρατών όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για την κάθε χώρα. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από αυτά: Φιλελεύθερος Κύπρου, Παρατηρητής Αμερικής.

Στο αρχείο δραστηριοτήτων νομών Αχαΐας και Ηλείας, από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο πολιτικό, αθλητικό και περιοδικό τύπο των νομών Αχαΐας και Ηλείας, αρχειοθετούνται σε θυρίδες όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κόμματα, βουλευτές, πολιτευτές, Νομαρχίες, Δήμους, Κοινότητες, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδρύματα, Επιχειρήσεις, Ομοσπονδίες, Οργανισμούς, Αθλητικούς Συλλόγους, ΠΑΕ-ΚΑΕ, Ιδιώτες. Αρχειοθετούνται όλα τα αθλήματα και όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι των δύο νομών από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη κατηγορία. Υπάρχει αρχείο με υλικό για βουλευτές-πολιτευτές όλων των κομμάτων, για νομάρχες και για δημάρχους.

Στο τμήμα πανελλαδικής περιφερειακής ενημέρωσης νομών της Ελλάδος, υπάρχουν εφημερίδες πολιτικές και αθλητικές, περιοδικά απ’ όλους του νομούς της χώρας απ’ όπου δημιουργούνται αντίστοιχες θυρίδες. Είναι ταξινομημένα κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο επισκέπτης να βρίσκει οτιδήποτε θέλει.

Στο Τμήμα Βιντεοκασετών-CD-ROM υπάρχουν συλλογές Βιντεοκασετών-CD-ROM που καταγράφουν τα σημαντικότερα γεγονότα της πολιτικής και αθλητικής ιστορίας της χώρας μας και παγκοσμίως. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μουσικών που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Ο χώρος Συνεδριάσεων-Ομιλιών προσφέρεται για ομιλίες-συζητήσεις 80 ατόμων. Υπάρχει μηχάνημα που δίνει την δυνατότητα προβολής σε διαφάνειες ή slides και παρακολούθηση του θέματος σε αρκετές τηλεοράσεις και βίντεο που υπάρχουν στο Δ.Κ.Ε.

Στον χώρο του Μελετητηρίου-Αναψυκτήριου στην αίθουσα του Δ.Κ.Ε. μπορεί κανείς να διαβάσει όλα τα έντυπα (εφημερίδες-περιοδικά ελληνικού και ξένου τύπου) για θέματα που επιθυμεί. Μέσα στην αίθουσα του αναψυκτηρίου μπορεί να παρακολουθήσει μέσω δορυφορικής κάλυψης τα διάφορα αθλητικά, πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα του κόσμου.

Στον χώρο παραγωγής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών του Δ.Κ.Ε. πραγματοποιούνται διάφορες παραγωγές τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών με αθλητικά και πολιτιστικά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδος. Το Δ.Κ.Ε. το στηρίζουν τα Μ.Μ.Ε. όλης της χώρας και τα Πρακτορεία Διανομής Τύπου νομών Αχαΐας και Ηλείας ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ.

 

Τηλεοπτικός Παραγωγός

 

Ο Γιώργος Αστέρης, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ενημέρωσης, του οποίου είναι και Υπεύθυνος, έχει αναπτύξει την προβολή και παρουσίαση διαφόρων αθλητικών συλλόγων και επιχειρήσεων-χορηγών. Από τις 23/11/2004 έως τις 30/10/2007 ήταν Υπεύθυνος Επικοινωνίας-Μάνατζερ της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Παμπατραϊκού. Από τις 24/10/2005 έως τις 30/09/2006 υπήρξε Διευθυντής Επικοινωνίας στην ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Από την 01/01/2007 έως τις 30/03/2008 ήταν υπεύθυνος Επικοινωνίας της ερασιτεχνικής Π.Γ.Ε. Ήταν διευθυντής του αθλητικού περιοδικού SPORTIVO WEST από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Ιούνιο του 2008 όπου είχε την επιμέλεια της έκδοσης του μηνιαίου περιοδικού καλύπτοντας την αθλητική δραστηριότητα της νοτιοδυτικής Ελλάδος. Αρθρογραφεί σε τοπικές και αθηναϊκές πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες σχετικά με ζητήματα που άπτονται του Ποδοσφαίρου και της Διαιτησίας, καθώς και της εν γένει αθλητικής δραστηριότητας.

Ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος της «ΑCΗΑΙΑ ΤV» από τον Οκτώβρη του 2006 μέχρι το 2008. Παράλληλα διατηρούσε δική του εβδομαδιαία εκπομπή με την επωνυμία «Στη Σέντρα» από το 2006 μέχρι το 2009. Ήταν διευθυντής στο αθλητικό τμήμα του «Πάτρα TV» από το 2009 έως το 2010. Από το 2010 έως το 2011 ήταν στο «Super B» Πάτρας και από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος των αθλητικών θεμάτων της ΟΡΤ (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και παραγωγός των εκπομπών Αθλητικός Δικαστής, Αθλητικές Συναντήσεις και Ώρα για Σπορ, όπου προβάλει ιστορικά στοιχεία από την ελληνική κοινωνία μέσα από τα αρχεία του Διεθνούς Κέντρου Ενημέρωσης.