Μενού Κλείσιμο

Αντωνίτσας Γεώργιος

Οι ρίζες του βιογραφουμένου είναι από τη Σκιάθο. Εκεί γεννήθηκε και ο ίδιος και ζει έως σήμερα διατηρώντας δικό του λογιστικό γραφείο καθώς και την «ΑΝΤΩΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.», η οποία ασχολείται με την εκμίσθωση ιδιόκτητων ακινήτων.

 Ο Γεώργιος Αντωνίτσας, παππούς του βιογραφούμενου από τη μεριά του πατέρα του, γεννήθηκε στη Σκιάθο όπου και έζησε όλη του τη ζωή. Ήταν κτηνοτρόφος καθώς έβοσκε αγελάδες αλλά και αγρότης. Σύζυγός του ήταν η Μαρία Πλατή, γεννημένη στη Σκιάθο. Ο πατέρας της ήταν από το Πλατύ Ημαθίας αλλά εγκαταστάθηκε στη Σκιάθο. Απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά: τον Ιωάννη, τον Δημήτρη, τη Μελαχρινή, την Ελένη και την Αγγελική. Η γιαγιά του βιογραφουμένου, Μαρία, αρρώστησε και έφυγε από τη ζωή νέα, περίπου 45 ετών. Ο παππούς του ξαναπαντρεύτηκε την Αικατερίνη Βουτσή από τη Σκιάθο και μαζί της απέκτησε δύο αγόρια, τον Νίκο και τον Απόστολο.

Ο Νικόλαος Γκίζας, παππούς του βιογραφουμένου από την πλευρά της μητέρας του, γεννήθηκε στο Τρίκερι Πηλίου με πιθανή καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Ο παππούς του ήταν ψαράς και είχε δικό του καΐκι. Ερχόταν στη Σκιάθο και πουλούσε τα ψάρια του και εκεί γνώρισε τη Σοφούλα Κανταράκα, η οποία άνηκε στις παλιές οικογένειες της Σκιάθου. Ένωσαν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου και έμειναν στη Σκιάθο για την υπόλοιπη ζωή τους. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, την Κωνσταντινιά, τον Γεώργιο και τον Παναγιώτη. Δυστυχώς και οι παππούδες του βιογραφoύμενου πέθαναν όταν ήταν μόλις 9 μηνών.

Ο Γιώργος, ο θείος του βιογραφούμενου, υπηρέτησε ως αξιωματικός του ναυτικού και μετά έγινε πλοίαρχος στο Ε.Ν. και ο Παναγιώτης, ο άλλος του θείος είχε καταταγεί στο πυροβολικό. Στον εμφύλιο πήγαν να ναρκοθετήσουν κάποια περιοχή στη Φλώρινα, όπου συνέβη το μοιραίο, καθώς πάτησε νάρκη και σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 22 ετών. Ο τάφος του βρίσκεται στο στρατιωτικό νεκροταφείο Φλώρινας.

Ο Ιωάννης Αντωνίτσας, ο πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1931 στη Σκιάθο όπου και έζησε. Το 1952, την εποχή που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην Κεφαλονιά, συνέβησαν οι μεγάλοι σεισμοί στο νησί και προσέφερε βοήθεια με τον στρατό στον κόσμο που είχε πληγεί. Στην προσωπική του ζωή, είχε παντρευτεί με την Κωνσταντινιά Γκίζα από το Τρίκερι Πηλίου. Η μητέρα του βιογραφουμένου γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1926. Μαζί θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Σοφία. Η Σοφία σήμερα ζει στη Σκιάθο και είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Χαλκιά, έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μαρία. Ο Ιωάννης Αντωνίτσας ήταν αγρότης και μετέφερε εμπορεύματα με ζώα. Είχε επίσης και κτήματα με ελιές. Παράλληλα, αγαπούσε πολύ το κυνήγι. Το 1971, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και συγκεκριμένα με την εκτροφή προβάτων τα οποία κράτησε μέχρι το 1995 που πήρε σύνταξη και τα πούλησε. Ο πατέρας του βιογραφουμένου έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαρτίου 1999 ενώ η μητέρα του στις 10 Μαρτίου 2013.

Ο Γεώργιος Αντωνίτσας γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1961 στη Σκιάθο, όπου θα μεγαλώσει και θα ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αφού υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα, θα επιστρέψει στη Σκιάθο για τρία χρόνια, όπου θα κάνει διάφορες εργασίες από τον Οκτώβρη του 1982 έως και το 1984. Από το 1987 και για δύο χρόνια θα παρακολουθήσει σεμινάρια λογιστικής και υπολογιστών και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 1990, θα ανοίξει δικό του λογιστικό γραφείο στη Σκιάθο το οποίο διατηρεί έως και σήμερα. Από το 1984 έως το 1995 εκτελεί χρέη ταμία αλλά και γενικού γραμματέα του Αθλητικού Ομίλου Σκιάθου.

Το 1996 θα πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με το εμπόριο συνεταιρικά με τον Κωνσταντίνο Τσιλοχρήστο από τον Βόλο και μαζί θα ανοίξουν αποθήκη απορρυπαντικών και χαρτικών. Την άνοιξη του 1999, όμως, θα πουλήσει το μερίδιό του στον συνέταιρό του και τον Ιανουάριο του 2002 θα ανοίξει την «Αντωνίτσας ΑΕ» με αντικείμενο την εκμίσθωση ιδιοκτητών ακινήτων. Διαθέτει τρία κτίρια, εκ των οποίων τα τρία είναι καταστήματα, τα πέντε διαμερίσματα και τα δύο studio. Το 2008, ιδρύει την Αντωνίτσας ΑΕ- Γεώργιος Αντωνίτσας ΟΕ με την επωνυμία “Final Step”, ένα εστιατόριο στο καλύτερο μέρος της Σκιάθου, τη Χώρα.

Το 1997 ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τη Δέσποινα Πασχάλη από τη Σκιάθο, γεννημένη το 1969, και καρπός της αγάπης τους είναι οι τρεις κόρες τους, η Κωνσταντίνα η οποία γεννήθηκε το 2001, η Ουρανία την αμέσως επόμενη χρονιά και η Ιωάννα το 2006.