Μενού Κλείσιμο

Αντεμισάρης Γεώργιος

• Έτος Γεννήσεως: 1945
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Άγιος Σύλλας Ηρακλείου, Κρήτη
• Τόπος Διαμονής: Αγ. Δημήτριος - Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Γεώργιος Αντεμισάρης γεννήθηκε το 1945 στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου. Ασχολήθηκε ενεργά με το ανθοπωλείο του πατέρα του, το οποίο εξελίχθηκε με τα χρόνια σε μεγάλο Φυτώριο, πρωτοπόρο στον τομέα του και πρωταγωνιστή στην αγορά. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

 

Οι ρίζες της οικογένειας Αντεμισάρη ξεκινούν από την Κάρπαθο. Πρόγονοι αυτών επί Τουρκοκρατίας μετοίκησαν στο χωριό Δοξαρό της επαρχίας Μυλοποτάμου. Εκεί γεννήθηκε ο προπάππους του βιογραφούμενου, Θεόδωρος, ο οποίος απόκτησε μεγάλη οικογένεια.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, Γεώργιος, γεννήθηκε το 1869, στον Αγ. Σύλλα Ν. Ηρακλείου και παντρεύτηκε την Ελένη Πεπονάκη, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά, τον Ιωάννη, τον Θεόδωρο, τον Μιχάλη (ο οποίος εκτελέστηκε στη Μακρόνησο), την Ασπασία, την Αριστέα και την Όλγα. Ο Γεώργιος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κτηματίες της περιοχής και ήταν άνθρωπος πράος, θρήσκος και καλοσυνάτος, ενώ κατά τη διάρκεια της Αντίστασης έναντι των Γερμανών κατακτητών έδωσε τη μισή περιουσία του στην Αντίσταση.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Θεόδωρος, γεννήθηκε το 1915 στον Αγ. Σύλλα και ήταν πολύ δραστήριος άνθρωπος. Διετέλεσε Πρόεδρος της κοινότητας επί μια εικοσαετία. Πολέμησε με την πέμπτη μεραρχία Κρήτης του Συνταγματάρχου Δαβάκη στο αλβανικό μέτωπο ενάντια στον ιταλικό φασισμό. Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα από τα οχυρά του Ρούπεν και κατέρρευσε το αλβανικό μέτωπο, κατέβηκαν με τα πόδια από την Αλβανία στον Πειραιά, μπήκαν στα σαπιοκάραβα και κατέβηκαν στην Κρήτη, όπου και εντάχθηκε στην εθνική αντίσταση εναντίων των Γερμανών. Διετέλεσε βασικός σύνδεσμος όλου του αντάρτικου από τον νομό Λασιθίου έως τον νομό Χανίων, έλαβε δε μέρος και στην απαγωγή του Γερμανού Αρχιστράτηγου Κράιπε. Παντρεύτηκε την Ευαγγελία Μαραγκουδάκη και απέκτησαν πέντε παιδιά, τον Γιώργο, την Ελένη, τη Μαρίκα, τον Μιχάλη και την Αγάπη.

Ο βιογραφούμενος, Γεώργιος Αντεμισάρης, γεννήθηκε το 1945 στον Αγ. Σύλλα και από τριών ετών αντιμετώπιζε μία σπάνια δερματική αρρώστια και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Συγγρού για διάρκεια 4 ετών. Θεραπεύτηκε με τη βοήθεια της κορτιζόνης, η οποία είχε μόλις εφευρεθεί, και υπήρξε ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα που του χορηγήθηκε το εν λόγω φάρμακο το 1954. Για τον λόγο αυτόν ξεκίνησε το σχολείο σε ηλικία 9 ετών, αλλά παρ’ όλα αυτά συντηρούσε όλη του την οικογένεια. Ασχολήθηκε με τα κοινά και διετέλεσε πρόεδρος του «Μορφωτικού Συλλόγου Αγροτοπαίδων» του Αγ. Σύλλα, προσφέροντας πολλά στον τόπο του και τους νέους της κοινότητας. Διετέλεσε επίσης γραμματέας την νεολαίας της ΕΔΑ Αγ. Σύλλα που μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη μετονομάστηκε σε Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.

Τελειώνοντας τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο, έμεινε στην Αθήνα και παρακολούθησε νυκτερινό Γυμνάσιο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ανθοπωλείο που είχε ήδη ανοίξει ο πατέρας του το 1965, το οποίο με τη πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε μεγάλο Φυτώριο, και μετέπειτα σε Όμιλο επιχειρήσεων που υπάρχει έως και σήμερα που περιλαμβάνει τις εταιρείες «Φυτώρια Αντεμισάρη ΑΕ» και «Φυτώρια Καραμπάτσος ΑΕ». Ο όμιλος σήμερα απασχολεί πάνω από 150 άτομα προσωπικό και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στον τομέα του αστικού πρασίνου, με οργανωμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και διάθεσης άνω των 1000 στρεμμάτων, πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και ισχυρό πελατολόγιο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ασχολήθηκε επίσης με τα κοινά της περιοχής του Αγ. Δημητρίου. Υπήρξε γραμματέας της νεολαίας Λαμπράκη του Αγ. Δημητρίου και έλαβε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα στη διάρκεια της Χούντας. Επίσης, ο Γεώργιος Αντεμισάρης ήταν Πρόεδρος στην Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αγ. Δημητρίου, είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει συμβάλλει σε πολλές πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Στην προσωπική του ζωή, ο βιογραφούμενος παντρεύτηκε την Ελένη Τζωρμπατζάκη, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, και απέκτησαν τρεις γιους, τον Θεόδωρο, τον Μιχάλη και τον Ελευθέριο. Ο Θεόδωρος γεννήθηκε το 1975 και είναι πτυχιούχος Γεωπόνος με μεταπτυχιακό τίτλο αρχιτεκτονικής τοπίου στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο Μιχάλης γεννήθηκε το 1977 και είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο Ελευθέριος γεννήθηκε το 1984 και είναι πτυχιούχος Marketing στη δημοσιογραφία, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Management και στη χρηματοοικονομική λογιστική.