Μενού Κλείσιμο

Αλευρά Σάντρα

• Έτος Γεννήσεως: -
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, Ασία
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Η Σάντρα Αλευρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λονδίνου. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο ξεκίνησε το 1970, οπότε άνοιξε το κατάστημα δώρων “SANDRA”, ένα από τα πρώτα στο είδος τους, στην οδό Σόλωνος στο Κολωνάκι. Το 1980 μετακόμισε σε ένα μεγαλύτερο κατάστημα, εισάγοντας ένα καινούριο concept, τη συνύπαρξη πολλών μικρών εξειδικευμένων καταστημάτων σε είδη σπιτιού με ένα γαλλικό καφενείο, το “Delifrance”. Το 2014, σε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, δημιούργησε τη “Sophia Enjoy Thinking”, ένα brand με μοναδικά αντικείμενα, με κύριο στόχο του την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας παράλληλα μία νέα μοντέρνα αισθητική στο ελληνικό design.

 

Η Σάντρα Αλευρά είναι κόρη του Ανδρέα Συμεωνόγλου και της Σοφίας Ζαρίφη. Ο πατέρας της, Ανδρέας, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια πήγε στη Μασσαλία. Το 1938 ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τη διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρησης, την αλευροβιομηχανία «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ». Υπήρξε Πρόεδρος των Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων και απεβίωσε το 1981.

Η μητέρα της, Σοφία Ζαρίφη, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έζησε ως τον γάμο της στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο προπάππους της, Γεώργιος Ζαρίφης, γιος του Γιάννη Ζαρίφη, υπήρξε ο πρώτος Έλληνας τραπεζίτης και ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ευεργέτες της εποχής του. Επανοικοδόμησε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι, ίδρυσε τη «Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία» στην Αλεξανδρούπολη και πολλά άλλα.

Από την ένωση του Ανδρέα και της Σοφίας γεννήθηκαν δύο κόρες, η Σάντρα και η Μαρία.

Η Σάντρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λονδίνου. Επιστρέφοντας από το Λονδίνο, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες, την Κατερίνα και τη Σόνια. Συγχρόνως, ασχολήθηκε με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο ξεκίνησε το 1970, οπότε άνοιξε το κατάστημα δώρων “SANDRA”, ένα από τα πρώτα στο είδος τους, στην οδό Σόλωνος στο Κολωνάκι. Αρχικά σχεδίαζε μόνη της τα είδη που πουλούσε, γεγονός που έκανε τη δουλειά της να ξεχωρίζει. Παράλληλα, διεύρυνε τις δραστηριότητές της στον χώρο του εισαγωγικού εμπορίου. Το 1980 μετακόμισε σε ένα μεγαλύτερο κατάστημα, εισάγοντας ένα καινούριο concept, τη συνύπαρξη πολλών μικρών εξειδικευμένων καταστημάτων σε είδη σπιτιού με ένα γαλλικό καφενείο, το “Delifrance”, για την ξεκούραση των πελατών.

Το 2014, σε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, η ανάγκη για δημιουργία, σκέψη και αισιοδοξία ήρθαν για να δημιουργήσουν τη “Sophia Enjoy Thinking”. Ένα brand με βασικό του αντικείμενο τα είδη διακόσμησης, εμπνευσμένα από την ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά. Το 2018, έπειτα από την επιτυχία του brand, ακολούθησε το άνοιγμα του καταστήματος “Sophia Enjoy Thinking Live” στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Ένα χαρακτηριστικό της Σάντρας είναι ότι το ήθος και οι αρχές της δεν ήταν ποτέ προς διαπραγμάτευση.

Είναι άνθρωπος με ψυχική και πνευματική καλλιέργεια και λατρεύει καθετί που σχετίζεται με την ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό. Υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα όλοι οι Έλληνες να ευαισθητοποιηθούμε και να ενωθούμε, γιατί έχουμε την ψυχική δύναμη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι, πρέπει να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αφορά τη διάσωση του πολιτισμού και της ιστορίας μας, και κυρίως δεν πρέπει να συγχέουμε τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό».

 

 

SANDRA S.A.

Προφίλ της εταιρείας

 

Η εταιρεία “SANDRA” ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο λιανικό εμπόριο το 1970 στην Αθήνα με ένα κατάστημα στο Κολωνάκι, με σκοπό να εισάγει στην Ελλάδα την τελευταία λέξη της μόδας στα είδη σπιτιού, διακόσμησης και δώρων.

Αργότερα μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία «SANDRA Α.Ε.Β.Ε.» και επεκτάθηκε στον χώρο της χονδρικής πώλησης, διανέμοντας τα εμπορεύματά της σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Στενοί συνεργάτες και κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι οι δύο κόρες της, οι οποίες έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία, την επέκταση και την εξέλιξη της εταιρείας. Η Κατερίνα Ρουσοπούλου, απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου DEREE, συνέχισε τις σπουδές της και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ). Η Σόνια είναι απόφοιτος της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ με μετέπειτα σπουδές στο Παρίσι.

Σήμερα, η SANDRA Α.Ε.Β.Ε. έχει την έδρα της στο Μοσχάτο Αττικής. Πρόεδρος διατελεί η Σάντρα Αλευρά, ενώ οι κόρες της, Κατερίνα και Σόνια, είναι Διευθύντριες Οικονομικών και Πωλήσεων αντίστοιχα.

Εδώ και 41 χρόνια, η SANDRA Α.Ε.Β.Ε. είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε κάποιες από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο της διακόσμησης για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η SIA, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο της διακόσμησης σπιτιού παγκοσμίως, η Pip Studio, η Serax, η Bloomingville κ.ά. Τα είδη που εισάγει είναι έπιπλα, φωτιστικά, art de la table, λουλούδια και φυτά, είδη μπάνιου, υφασμάτινα, κεριά, δώρα και εποχιακά.

Παράλληλα με το εισαγωγικό κομμάτι, το δικό της ελληνικό brand, “SOPHIA Enjoy Thinking”, εξάγεται και διαθέτει παγκοσμίως τα προϊόντα του, τα οποία είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα. Η δημιουργική ομάδα της “SOPHIA Enjoy Thinking” απαρτίζεται από αφοσιωμένους ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους, όπως βιοτέχνες, καλλιτέχνες που μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και την μεγάλη αγάπη για την χώρα μας και την ιστορία της.

Μέσα σε 7 χρόνια, η εταιρεία έχει καταφέρει να εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ τα προϊόντα της παρουσιάζονται σε πάνω από 400 καταστήματα παγκοσμίως και σε 36 από τα μεγαλύτερα πωλητήρια μουσείων.

Η δύναμη της εταιρείας είναι η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει τη ζωή, τη δουλειά, τους πολύτιμους συνεργάτες της και η ταχύτητα με την οποία προσαρμόζεται και οργανώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Έμβλημα της εταιρείας είναι ο σεβασμός στο κοινό της, ο οποίος γεννιέται από την προσήλωσή της στις αδιαπραγμάτευτες αρχές του κλασικού ουμανισμού.