Μενού Κλείσιμο

Αλεξίδης Ιωάννης

Ο Ιωάννης Αλεξίδης είναι ιατρός Ακτινολόγος-Ακτινοδιαγνωστής και Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος. Σπούδασε Ιατρική στο Μόναχο και στη συνέχεια ξεκίνησε την πορεία του ως ιατρός στην Κλινική «Γαληνός» που ίδρυσε ο πατέρας του, Φίλιππος Αλεξίδης, στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιδιωτικών Κλινικών Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Κακιούση και απέκτησαν δύο εξαιρετικά παιδιά, που ακολουθώντας τα χνάρια του δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας, ενώ του έχουν χαρίσει τέσσερα υπέροχα εγγόνια.

Ο παππούς Γιάννης Αλεξίδης, το όνομα του οποίου φέρει σήμερα ο ιατρός Ιωάννης Αλεξίδης, καταγόταν από το χωριό Δόλιανη των Ιωαννίνων. Παντρεύτηκε την συντοπίτισσά του Μαριγώ και απέκτησαν πέντε παιδιά, τον Φίλιππο, τον Δημήτρη, τον Τάκη, την Φιλομένη και την Ιφιγένεια.

Ο πρωτότοκος γιος και πατέρας του Ιωάννη, Φίλιππος Αλεξίδης, γεννήθηκε το 1904. Κατάφερε, ξεπερνώντας όλα τα υπαρκτά εμπόδια, να γίνει ένας αξιοσέβαστος ιατρός του καιρού του. Μετά το Δημοτικό σχολείο, πήγε στη Ριζάρειο Σχολή Ιωαννίνων, όπου όμως δεν έμεινε. Τελείωσε το Γυμνάσιο και, περνώντας με επιτυχία τις εξετάσεις, ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ο Φίλιππος, ανήσυχος χαρακτήρας, επίμονος και άοκνος, κατάφερε με σκληρή δουλειά και ακλόνητη προσήλωση στους στόχους του, να υλοποιήσει όλα εκείνα που ονειρεύτηκε. Μετά τις σπουδές του, πήγε για την ειδικότητά του στο Παρίσι, από όπου επέστρεψε ως ιατρός Ακτινολόγος-Ακτινοθεραπευτής, με επιστημονικά εφόδια ικανά να στηρίξουν με σιγουριά τα μετέπειτα επαγγελματικά βήματά του. Ως νεαρός ιατρός, μετέχοντας στα πολεμικά ιστορικά δρώμενα των αρχών του 20ού αιώνα, βίωσε από κοντά τις συγκρούσεις.

Με το τέλος των γεγονότων, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όντας δραστήριος και τολμηρός άνθρωπος, ίδρυσε αρχικά την αμιγώς Ακτινολογική Ογκολογική Κλινική «ΑΛΕΞΙΔΗ» και στη συνέχεια, το 1970, την Γενική Κλινική «ΓΑΛΗΝΟΣ ΑΕ», όπως μετονομάστηκε και μετασχηματίστηκε η προηγούμενη.

Η Κλινική, δυναμικότητας 200 κλινών, εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης, αποτελώντας αναφορά και τοπόσημο μέχρι σήμερα. Με τμήματα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων -με κάποια μάλιστα πολυπληθή- και τμήματα ιδιαίτερης φήμης και αξιοπιστίας, όπως το Ακτινοθεραπευτικό-Ογκολογικό και το Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, κατέκτησε πολύ σημαντική θέση στον χώρο της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Φίλιππος Αλεξίδης παντρεύτηκε την Αρχοντούλα Μυλωναδάκη, κόρη αστικής οικογένειας από την Καβάλα με ρίζες από τη Μυτιλήνη και το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας. Απέκτησαν δύο παιδιά, την Χάρις και τον Ιωάννη.

Ο βιογραφούμενος, Ιωάννης Αλεξίδης, φοίτησε στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πήγε στο Μόναχο, όπου ακολουθώντας τα πατρικά βήματα σπούδασε Ιατρική και απέκτησε και τους τίτλους δύο ειδικοτήτων, αυτόν του Ακτινολόγου-Ακτινοδιαγνωστή και του Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ανθυπίατρος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 και διαδέχτηκε τον πατέρα του στη νεοσύστατη τότε Κλινική «ΓΑΛΗΝΟΣ ΑΕ».

Με πολύ καλή φήμη στο αντικείμενο των ειδικοτήτων του και με μεγάλο προσωπικό αγώνα, επέκτεινε και εξέλιξε την Κλινική, εξοπλίζοντάς την με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, ενισχύοντας το ήδη αναγνωρισμένο όνομά της.

Ενεργό και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιδιωτικών Κλινικών Θεσσαλονίκης, εργάστηκε με επιμονή και αγωνιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων του Κλάδου. Παράλληλα όμως, όντας σεμνός και ευαίσθητος άνθρωπος, ο Γιάννης στάθηκε σε όλη την πορεία του στο πλευρό των εργαζομένων του στην Κλινική με σεβασμό και συμπάθεια, λογίζοντάς τους πάντα ως αρωγούς και συνεργάτες. Δραστήριος και αισιόδοξος χαρακτήρας, δεν παρέλειψε μεταξύ υποχρεώσεων και αναψυχής να ξεκλέβει λίγο χρόνο για τα αγαπημένα του αθλήματα, το τένις, το σκι και την ιστιοπλοΐα.

Στην προσωπική του ζωή, ο Γιάννης παντρεύτηκε την Κατερίνα Κακιούση του Πέτρου και της Σοφίας, με καταγωγή από την Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία, αρχιτέκτονα μηχανικό στο επάγγελμα, διακεκριμένο Διευθυντικό Στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του τότε συγκροτήματος της Εμπορικής και Ιονικής Τραπέζης και στη συνέχεια συμπαραστάτη και αρωγό στην κοινή προσπάθεια λειτουργίας της Κλινικής. Απέκτησαν δύο γιους, τον Φίλιππο και τον Πέτρο. Με τις ισχυρές καταβολές τους, οι δύο νέοι δραστηριοποιήθηκαν ευρύτερα στον χώρο της Υγείας.

Ο Φίλιππος, απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών της ειδικότητάς του στο Λονδίνο αλλά και στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της προβεβλημένης πανελλαδικά Εταιρείας Βιολογικών Εφαρμογών «ΕΥΡΩΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΕ», Διαγνωστικού Κέντρου ειδικών εξετάσεων Μοριακής Βιολογίας και Κυτταρογενετικής.

Ο Πέτρος σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε και το πτυχίο της ειδικότητάς του, αλλά και τον μεταπτυχιακό και Διδακτορικό του τίτλο. Στα χνάρια του παππού και του πατέρα του, είναι σήμερα ιατρός Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος. Εργάζεται ως Επιμελητής ιατρός στον Δημόσιο Τομέα, με πολύ καλό όνομα στον χώρο και ευοίωνες προοπτικές για τη μελλοντική επιστημονική και επαγγελματική του εξέλιξη.

Ο Γιάννης και η Κατερίνα αισθάνονται σήμερα ολοκληρωμένοι και ευγνώμονες για την κοινή, μέχρι τώρα, πορεία τους στη ζωή και την επόμενη γενιά που και με δική τους φροντίδα θεμελιώθηκε. Τα παιδιά τους, ολοκληρωμένες και ακέραιου χαρακτήρα οντότητες, δημιούργησαν τις δικές τους οικογένειες και τους χάρισαν τέσσερα υπέροχα εγγόνια -από δύο ο καθένας- που έχουν την ευτυχία να απολαμβάνουν.