Μενού Κλείσιμο

Αλεξιάδης Κωνσταντίνος

O Κωνσταντίνος Αλεξιάδης γεννήθηκε στο Μικροχώριον του Νομού Δράμας το 1952. Είναι γιος του Όμηρου Αλεξιάδη με καταγωγή από την Τάχνα Μικράς Ασίας και της Ελένης Σιμισόγλου Χρηστίδη με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Σπούδασε στη Σχολή Χρυσοχοΐας Αθηνών και σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας με την επωνυμία «CLEAN AID CORP.», η οποία δραστηριοποιείται στον καθαρισμό γραφείων στην περιοχή του Long Island. Είναι μέλος και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Βαρβάρα» και μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνή». Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μιζίθρα και πατέρας δύο παιδιών.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, ονομαζόταν Κωνσταντίνος Αλεξιάδης και γεννήθηκε στην Τάχνα της Μικράς Ασίας. Παντρεύτηκε με τη Δέσποινα, επίσης, Μικρασιατικής καταγωγής και το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Περικλή και τον Όμηρο, πατέρα του βιογραφούμενου. Κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής (1922), της μεγάλης σφαγής και του ξεριζωμού των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες, οι Τούρκοι σκότωσαν τη γιαγιά Δέσποινα μπροστά στα μάτια του παιδιού της Όμηρου. Η σκηνή αυτή έμεινε για πάντα στη μνήμη του και ποτέ δεν ξεχάστηκε. Όπως αναφέρει ο βιογραφούμενος, «ο πατέρας μου μέχρι το τέλος της ζωής του, κάθε βράδυ, μοιρολογούσε τον άδικο χαμό της μάνας του».

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Όμηρος Αλεξιάδης, γεννήθηκε το 1915 στην Τάχνα Μικράς Ασίας. Αργότερα, επειδή κατάγονταν από την Τάχνα, όλοι τον φώναζαν Τάχναλη. Σε ηλικία 7 ετών έζησε τη φρίκη του πολέμου, ορφάνεψε και ήρθε με άλλους πρόσφυγες στην Αθήνα, όπου τον έστειλαν στο Ορφανοτροφείο. Με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και του Ορφανοτροφείου κάποια στιγμή κατάφερε να βρει τον αδελφό του Περικλή και τα δύο αδέλφια αντάμωσαν στο Μικροχώριον Δράμας. Εκεί ο Περικλής Αλεξιάδης είχε πάρει σαν πρόσφυγας έναν μικρό κλήρο, τον οποίο άρχισαν να καλλιεργούν, για να επιβιώσουν.

Ο Όμηρος Αλεξιάδης υπήρξε σε όλη τη ζωή του αγρότης και καλλιεργούσε τη δική του γη, αλλά και την κτηματική περιουσία που πήρε προίκα από τη γυναίκα του. Παντρεύτηκε με την Ελένη Σιμιτσόγλου Χρηστίδη και το ζευγάρι απέκτησε από τον γάμο του πέντε παιδιά, δύο κορίτσια και τρία αγόρια. Την Κατερίνα, την Αντιγόνη, τον Ματθαίο, τον βιογραφούμενο Κωνσταντίνο και τον Ιορδάνη.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου ήταν άνθρωπος εξαιρετικά εργατικός, πολύ δραστήριος και δημιουργικός, με οργανωτικές δεξιότητες και μεθοδικότητα στη δουλειά του. Τα χωράφια του ξεχώριζαν από την τάξη και την καθαριότητα, από την ωραία στοίχιση των φυτών και των δέντρων του. Ήταν άνθρωπος εξαιρετικά φιλότιμος, φιλόξενος και πολύ αγαπητός σε όλο τον κοινωνικό του περίγυρο. Υπήρξε άριστος σύζυγος και πατέρας, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης. Σε πολλά ζητήματα βρισκόταν 50 χρόνια μπροστά από τους συντοπίτες του και είχε πάντα μία απίστευτη διορατικότητα. Στις σχέσεις με τα παιδιά του ήταν δημοκρατικός, του άρεσε να τους συμβουλεύει και τους άφησε να επιλέξουν μόνοι την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Ο Όμηρος Αλεξιάδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Η μητέρα του βιογραφούμενου, Ελένη Χρηστίδη, γεννήθηκε το 1926 και μάλλον γεννήθηκε στην Αμάσεια της Μικράς Ασίας. Είχε μόνο μία αδελφή, τη Θεοφανή. Σε μικρή ηλικία η Ελένη υιοθετήθηκε από τη θεία και αδελφή της μητέρας της Κατερίνα Σιμιτσόγλου και τον σύζυγό της Ματθαίο Σιμιτσόγλου. Γι’ αυτό και πήρε το επίθετο Σιμιτσόγλου, μαζί με το επίθετο του πατέρα της, που ήταν Χρηστίδης. Η ίδια τελείωσε τη βασική εκπαίδευση και μετά τον γάμο της ασχολήθηκε με τις αγροτικές εργασίες, το νοικοκυριό και τη φροντίδα των παιδιών της. Σαν μάνα υπήρξε ιδιαίτερα τρυφερή με τα παιδιά της, τα οποία μεγάλωσε με πολλούς κόπους και θυσίες, με πολλή αγάπη. Δυστυχώς, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Ο βιογραφούμενος, Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, γεννήθηκε το 1952 στο πανέμορφο χωριό Μικροχώριον (παλαιότερη ονομασία Κιουτσουκκιοϊ) του Νομού Δράμας. Ο οικισμός είναι κτισμένος σε υψόμετρο 90 μ. και διοικητικά ανήκει στον Δήμο Δράμας. Ο βιογραφούμενος αποφοίτησε από το Δημοτικό σχολείο του χωριού και σε ηλικία 15 ετών πήγε μόνος του στην Αθήνα, για να σπουδάσει οικότροφος στη Σχολή Χρυσοχοΐας, την πρώτη Σχολή που ιδρύθηκε εκείνη την εποχή για αυτό τον σκοπό. Σπούδασε εκεί τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό, σαν νοσοκόμος, στη Χίο, στο 401 Νοσοκομείο Αθηνών, στο 211 Νοσοκομείο Δράμας και στο Β’ Σώμα Στρατού στη Βέροια.

Μετά  την απόλυσή του από τον στρατό, ο βιογραφούμενος εργάστηκε για τέσσερις μήνες στις οικοδομές τοποθετώντας μωσαϊκά πατώματα. Με τα χρήματα που κέρδισε από τη δουλειά αυτή, εξασφάλισε τα εισιτήρια για να μεταναστεύσει στην Αμερική και να αναζητήσει εκεί μία καλύτερη τύχη. Στην Αμερική βρίσκονταν ήδη οι αδελφές του Κατερίνα και Αντιγόνη και ο αδελφό του Ματθαίος. Μαζί με τον βιογραφούμενο μετανάστευσε από την Ελλάδα και το μικρότερο παιδί της οικογένειας, ο Ιορδάνης.

Τον πρώτο καιρό της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο βιογραφούμενος έμεινε μαζί με τον αδελφό του Ματθαίο. Βρήκε την πρώτη του δουλειά σε ένα εργαστήριο ραφής και παραγωγής γούνας, όπου δούλεψε δίπλα σε Καστοριανούς γουναράδες. Την ίδια περίοδο, παράλληλα, δούλευε ως πλασιέ κοσμημάτων. Την περίοδο 1990-91 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Διαχείρισης Λέσχης του Συλλόγου Ποντίων «ΚΟΜΝΗΝΟΙ».

Το 1992 ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης συνεταιρίζεται και ξεκινά τη δική του επιχείρηση, με την επωνυμία «CLEAN AID CORP.», η οποία δραστηριοποιείται στον καθαρισμό γραφείων στην περιοχή του Long Island. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά της λίγο καιρό πριν τον συνεταιρισμό. Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας αποχωρεί ο συνέταιρος και η εταιρεία περιέρχεται εξ ολοκλήρου στον βιογραφούμενο. Η εταιρεία είχε μία κλιμακούμενη εξέλιξη και έδωσε τη δυνατότητα στον Κώστα και τη σύζυγό του Ιωάννα, η οποία εργάζεται στην επιχείρηση πολύ σκληρά, να βιοποριστούν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια και να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης απέκτησε από τον πρώτο γάμο του δύο παιδιά, τον Όμηρο και τον Στράτο.

Ο Όμηρος Αλεξιάδης γεννήθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης το 1977. Είναι απόφοιτος του High School και σήμερα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε μία μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, ενώ για τρία χρόνια εργάστηκε στον ίδιο τομέα, στο Freedom Tower. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική και το ζευγάρι έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Διαμαντή, τριών ετών σήμερα.

Ο Στράτος Αλεξιάδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Είναι απόφοιτος του High School και της Σχολής Ηλεκτρολογίας της Νέας Υόρκης. Είναι αδειούχος ηλεκτρολόγος και σήμερα διατηρεί δική του επιχείρηση στην Αστόρια. Είναι παντρεμένος με την Coni και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Την Alexis (6 ετών) και τον Jayten (4 ετών).

Ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης σήμερα είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μιζίθρα, γεννημένη στη Ροσκά του Νομού Ευρυτανίας. Η Ροσκά είναι ένας πανέμορφος οικισμός της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κτισμένος στις πλαγιές του όρου Παναιτωλικού, σε υψόμετρο 1000 μ. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Δομνίτσης του Νομού Ευρυτανίας. Η σύζυγος του βιογραφούμενου έχει δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο, τον Γιώργο και την Παναγιώτα Ζαμπακόλα.

Ο Γιώργος Ζαμπακόλας γεννήθηκε το 1979 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και έχει την ειδικότητα του Παθολόγου. Είναι αρραβωνιασμένος και σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο του Αρκάνσας.

Η Παναγιώτα Ζαμπακόλα γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε Νομικά στο Toro University και σήμερα εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία Real Estate.

Ο βιογραφούμενος, Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, αφιερώνει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του στην οικογένεια και στα εγγόνια του, αλλά και στο ψάρεμα το καλοκαίρι. Από το 1981 έχει ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου «Αγία Βαρβάρα», στον οποίο έχει διατελέσει Πρόεδρος και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι επίτιμος Πρόεδρος. Είναι, επίσης, μέλος και έχει διατελέσει σύμβουλος στον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνή», επί θητείας του Προέδρου Δημήτρη Μολοχίδη.