Η Αικατερίνη Ανδριτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου 1965 και κατάγεται από τη Σπάρτη. Πολυταξιδεμένη και με σπουδές στον τομέα του Τουρισμού, εργάστηκε και έζησε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Ο παππούς της βιογραφούμενης, Ανδριτσάκης Ιωάννης, καταγόμενος από τη Μονεμβασιά, γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα και πολέμησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γιαγιά της, Οικονομάκη Καλλιόπη, γεννήθηκε στο Γύθειο της Λακωνίας και έζησε στην Αθήνα. Απέκτησαν πέντε παιδιά. Από την πλευρά της μητέρας της, παππούς της ήταν ο Νικόλαος Αντωνόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε το 1883 στον Βουρλιά (Σελλασία) της Σπάρτης, από όπου έφυγε σε ηλικία δώδεκα ετών και ήρθε στην Αθήνα. Έζησε στην Αίγυπτο και στην Αμερική κυρίως. Ζώντας σε δύσκολες και ασταθείς εποχές, πολέμησε τόσο στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στην Μικρασιατική εκστρατεία. Η γιαγιά της, από την πλευρά της μητέρας της, Σταυρούλα Κοντού, καταγόταν από τη Στυλίδα. Ήρθε στον Πειραιά όπου αργότερα γνωρίστηκε με τον σύζυγό της και απέκτησαν δώδεκα παιδιά. Ο πατέρας της Αικατερίνης, Ανδριτσάκης Γεώργιος, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1929 στην Αθήνα. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, ασχολήθηκε σε εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων για επτά χρόνια. Ήταν ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα και ασχολήθηκε με την τέχνη του βοτσαλωτού ψηφιδωτού. Ως Βετεράνος του πολέμου της Κορέας, έχει τιμηθεί με τέσσερα μετάλλια από τα Ηνωμένα Έθνη και την Δημοκρατία της Κορέας. Ταξίδεψε σε Αφρική, Ασία, Αμερική και Αυστραλία και μετανάστευσε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Η μητέρα της, Καλλιόπη Αντωνοπούλου, γεννήθηκε στον Κορυδαλλό στις 8 Μαΐου 1938. Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε στην Εμπορική Σχολή του Πειραιά. Συνάντησε τον σύζυγό της, Γεώργιο, το 1963 και παντρεύτηκαν το 1964. Απέκτησαν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Ιωάννη, ο οποίος είναι πλέον συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού.
Η βιογραφούμενη, Κατερίνα Ανδριτσάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου 1965. Η οικογένειά της μετανάστευσε στην Αυστραλία από το 1974 έως το 1978. Αργότερα, έμεινε για έξι μήνες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και επιστρέφοντας στην Αθήνα, η Κατερίνα φοίτησε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Ρόδο το 1985. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, έμεινε και εργάστηκε στη Ρόδο μέχρι το 1998. Κάποιους μήνες το χειμώνα, από το 1995, η Κατερίνα πήγαινε στην Αθήνα και μαζί με φίλους, παρείχαν φαγητό σε άστεγους και βοήθεια σε χρήστες ουσιών στο κέντρο της Αθήνας, από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα και Αγορά/Μοναστηράκι. Το 1999 μετέβη στην Ιταλία όπου έμεινε και εργάστηκε για ενάμιση χρόνο. Ταξίδεψε παράλληλα σε πολλά μέρη όπως στην Κούβα, τη Σρι-Λάνκα, την Ιαπωνία, και το Μπανγκλαντές συνοδεύοντας την κα Βασούλα Ρυντέν (σύγχρονη μυστικό και αποδέκτη των μηνυμάτων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής) όπου γνώρισε και τον μετέπειτα σύζυγό της. Στο Μπανγκλαντές έζησε για επτά έτη όπου συνέχισε το φιλανθρωπικό έργο, μετέχοντας στο άνοιγμα του πρώτου χώρου σίτισης με το όνομα Beth Myriam (Σπίτι της Παναγίας) στη Ντάκα, φροντίζοντας για την καθημερινή σίτιση εκατό ατόμων, τον ρουχισμό, την υγεία και την παροχή μαθημάτων γραφής και ανάγνωσης για παιδιά και ενήλικες, όπως και στην ανέγερση τριτάξιου σχολείου και αργότερα την επέκτασή του σε εξατάξιο στο απομακρυσμένο χωριό Kulun. Για το όλο έργο, καρπό της Αληθινής εν Θεώ Ζωής, είχε ενημερωθεί προσωπικά και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος επικρότησε το έργο ως κίνηση αγάπης εθελοντών Χριστιανών σε μέρη μουσουλμάνων. Σήμερα υπάρχουν 25 Beth Myriam σε 18 χώρες προσφέροντας εθελοντικό έργο (www.bethmyriam.org). Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το 2008 έπειτα από μερικούς μήνες απουσίας στην Ιταλία και έκτοτε ζει και εργάζεται εδώ.