Μενού Κλείσιμο

Αγορίτση-Καλομέρα Μέλλω

• Έτος Γεννήσεως: 1948
• Επάγγελμα: Οικονομολόγος
• Τόπος Καταγωγής: Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, Μαγνησία, Θεσσαλία, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Βόλος, Μαγνησία, Θεσσαλία, Ελλάδα

Η Μέλλω Αγορίτση-Καλομέρα γεννήθηκε στο Βόλο το έτος 1948. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, από όπου και κατάγεται. Φοίτησε στο τοπικό δημοτικό σχολείο και μετέπειτα στο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Είναι Οικονομολόγος πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα προτού επιστρέψει στο Βόλο, όπου και κατοίκησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, παντρεμένη με τον συμβολαιογράφο Βόλου Γεώργιο Καλομέρα. Έχει δύο κόρες.

Η πρώτη ποιητική συλλογή που εξέδωσε ήτανε η
«Μέθη της Ζωής» (αυτοέκδοση, 2004).

Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές «Στιγμιότυπα» (2011) και «Ασίγαστες
Διαδρομές» (2013), οι οποίες εκδόθηκαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ιωλκός». Η συλλογή «Ασίγαστες Διαδρομές» βραβεύτηκε το 2014 στα πλαίσια του 30ου Πανελληνίου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας που διεξήχθη στη Σαλαμίνα από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων. Έχει ήδη ολοκληρώσει την τέταρτη και πέμπτη ποιητικές της συλλογές με τίτλους «Φτωχά τα λόγια» και «Το δικό σου το μελάνι», οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν στο εγγύς μέλλον.

Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), καθώς και της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.).

Ποιήματά της έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά (ενδεικτικά αναφέρονται τα «Πνευματική Ζωή», «Δευκαλίων ο Θεσσαλός») καθώς και στον τοπικό τύπο της Μαγνησίας, Εφημερίδα «Θεσσαλία».

Ποιήματά της έχουν ενδεικτικά επιλεχθεί και συμπεριληφθεί στις ακόλουθες
εγκυκλοπαιδικές εκδόσεις:

 • «Η μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση», τόμοι 26,
  29 και 30
 • «21ος Αιώνας – Θεσσαλία – Προσωπικότητες Ελληνισμού»,, τόμος Λ ‘ (Εκδόσεις
  του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού)

καθώς και στις ακόλουθες ανθολογίες:

 • Ποιητικός διαγωνισμός του Συμποσίου Ποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
  (2005)
 • «Αλμανάκ Βραβείων Ανθός» (Εκδόσεις Ίανθος, 2014)
 • «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (Έκδοση του Κέντρου Βιβλίου
  Μαγνησιωτών Συγγραφέων, Βόλος 2019)

Η πρώτη της απόπειρα σε πεζό, το διήγημα με τίτλο «Γεύσεις…Καραντίνας», δημοσιεύτηκε στο 63ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».