Μενού Κλείσιμο

Αντωνίου Άγγελος

Ο Άγγελος Αντωνίου γεννήθηκε το 1947 στον Βόλο. Ίδρυσε τη γνωστή κυτιοποιία ANTOPACK ΑΕ καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό TRT. Απεβίωσε τον Μάρτιο του 2018.

Τελείωσε τις Γυμνασιακές Σπουδές στο Β΄ Γυμνάσιο Βόλου. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή «Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών» και στη Σχολή Δοξιάδη, στον τομέα Γραφικών Τεχνών Διαφήμισης. Επιστέγασμα αυτών των σπουδών ήταν να πάρει Δίπλωμα Καθηγητού Γραφικών Τεχνών. Παράλληλα φοίτησε σε Σχολή Λογιστών.

Το 1972 εισήλθε στον επιχειρηματικό στίβο. Από το 1974, στη νεαρή ηλικία των 24 χρονών, ανέλαβε τη Διεύθυνση της εταιρείας Γραφικών Τεχνών ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΕ ως τρίτη πλέον γενιά μιας από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες στην Ελλάδα με  μακρά πορεία που ξεκινά το 1898. Κι όμως, πέρα από τα όρια της Μαγνησίας οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πολλά γι’ αυτή και ας κρατούν καθημερινά στα χέρια τους βασικά προϊόντα των οποίων τη συσκευασία υπογράφει. Η Antopack-Αντωνίου Α.Ε., όπως ονομάζεται από το 2007, ξεκίνησε από ένα μικρό εργαστήρι λιθογραφίας στη δύση του 19ου αιώνα (μόλις ένα από τα τρία τότε στην Ελλάδα) σε μία δυσχερή οικονομική κατάσταση για τη χώρα. Έπειτα από 123 περιπετειώδη χρόνια για τον Ελληνισμό το μικρό εργαστήρι έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στον κλάδο των εκτυπώσεων, της κυτιοποιίας και της ετικετοποιίας με μεγάλους και πολύ γνωστούς μακροχρόνιους πελάτες (Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Barilla, Coca-Cola HBC, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Γιώτης, Unilever κ.λπ.).

Από το 1989 εισέρχεται στο χώρο των Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ιδρύοντας το Ράδιο Βέρα, που είναι το πρώτο ενημερωτικό ραδιόφωνο στη Μαγνησία. Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, ένα χρόνο αργότερα ιδρύει μαζί με άλλους μετόχους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την TRT (THESSALlAN RADIO TELEVISION) και αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Η TRT αναδεικνύεται σε πρώτο Περιφερειακό Κανάλι πανελλαδικά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εδραίωση της περιφερειακής συνείδησης των Θεσσαλών.

Ο Άγγελος Αντωνίου άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του στη διάρκεια των 25 χρόνων που διατηρούσε την προεδρία του τηλεοπτικού σταθμού, με το κανάλι να πρωτοστατεί στα γεγονότα και τις εξελίξεις της Θεσσαλίας. Ως επιστέγασμα των 10 επιτυχημένων χρόνων λειτουργίας του, το 1999 κατακτά το βραβείο για το καλύτερο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι, στο πλαίσιο του θεσμού της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο ίδιος, το 1995, ιδρύει την Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδας και αναλαμβάνει πρώτος Πρόεδρός της.

«Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό», δεν σταματά να επενδύει στην επιχείρησή του και το 2000 ολοκληρώνει τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου, από το ιδιόκτητο ακίνητο μέσα στην πόλη του Βόλου, στις επίσης ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., δημιουργώντας μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες εκτύπωσης στην Ευρώπη.

Το 2003, εμπνέεται την μετατροπή του παλιού εργοστασίου της Antopack μαζί με τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ετοίμων ενδυμάτων «Γερμανικό», σε εμπορικό κέντρο, το γνωστό OLD CITY, εμβαδού 30.000 τ.μ., στην πόλη του Βόλου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, είχε σημαντική συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

Σε όλη τη διάρκεια της επιτυχημένης του πορείας, είχε δίπλα του τη σύζυγό του, Martina Brungsberg με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Τέα που είναι πτυχιούχος Μηχανικός Εκτυπώσεων και τον Γιώργο που είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος και δύο εγγόνια. Ευτύχησε δε, να δει τα παιδιά του επιτυχημένους συνεχιστές του σημαντικού επιχειρηματικού του έργου.

Η ψυχαγωγία και το χόμπι του ήταν το τένις, με το οποίο ασχολείτο συστηματικά, συμμετέχοντας και σε τουρνουά, με διακρίσεις.

Ο Άγγελος Αντωνίου απεβίωσε τον Μάρτιο του 2018.