Μενού Κλείσιμο

Αγγελόπουλος Άγγελος

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Κουκουνάρα Μεσσηνίας, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε οδοντίατρος στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 1973 και από το καλοκαίρι του 1976 έως σήμερα διατηρεί δικό του οδοντιατρείο στην Πύλο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Οι ρίζες του Άγγελου Αγγελόπουλου από την πλευρά του πατέρα αλλά και της μητέρας του προέρχονται από την Κουκουνάρα, χωριό της επαρχίας Πυλίας, του Νομού Μεσσηνίας. Ο προπάππους από την πλευρά του πατέρα του, ο Στάθης Αγγελόπουλος, ήταν κτηνοτρόφος και αγρότης. Επί τουρκοκρατίας η οικογένειά του κατέβαινε με τα άλογα από τις ορεινές περιοχές της Αρκαδίας στη Μεσσηνία για να μένει το καλοκαίρι. Έτσι κάποια στιγμή δημιούργησαν το χωριό Κουκουνάρα. Ο Στάθης Αγγελόπουλος απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ένα εξ αυτών ήταν ο παππούς του βιογραφούμενου, ο Άγγελος, που ήταν και αυτός αγρότης και κτηνοτρόφος. Ο Άγγελος παντρεύτηκε τη Βασιλική Κωνσταντακοπούλου και απέκτησαν εννέα παιδιά, από τα οποία έζησαν και γνώρισε τα επτά.

Ο πατέρας του ήταν το τρίτο παιδί. Γεννήθηκε το 1907. Αποφοίτησε από το σχολαρχείο και κατόπιν εξετάσεων φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων, την οποία όμως εγκατέλειψε στο τρίτο έτος επειδή αρρώστησε ο πατέρας του. Η επιθυμία του ήταν να δώσει εξετάσεις στην ιατρική, αλλά λόγω της ασθένειας του πατέρα του αποφάσισε να ασχοληθεί με τις αγροτικές εργασίες για να τον βοηθάει. Έλαβε μέρος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου πολέμησε για αρκετό χρονικό διάστημα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι γύρισε από το μέτωπο στην Πάτρα με τα πόδια. Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της αναταραχής που κυριαρχούσε είχε χαθεί με τον αδερφό του Παναγιώτη, αλλά εν τέλει βρέθηκαν και πάλι μαζί στην Πάτρα. Το 1945 παντρεύτηκε τη Γεωργία Σταυροπούλου του Νικόλαου και της Σταυρούλας. Οι γονείς της Γεωργίας ήταν αγρότες και εκτός από την ίδια είχαν άλλα τρία αγόρια.

Οι γονείς του απέκτησαν τέσσερα παιδιά: το 1950 τον Άγγελο, το 1952 τον Γεώργιο, ο οποίος είναι συνταξιούχος, παντρεμένος με την Ιουλία Κωνσταντοπούλου και πατέρας δύο αγοριών, το 1955 τη Βασιλική, η οποία είναι οδοντίατρος, παντρεμένη με τον δικηγόρο Κώστα Ψυχογιό, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο κόρες που ζουν στην Αθήνα και το 1956 τη Σταυρούλα, η οποία είναι συνταξιούχος του Δημοσίου.

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος τελείωσε το Λύκειο στην Πύλο. Στη συνέχεια, από το 1967 έως το 1973 φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 έως το 1976 υπηρέτησε ως υπαξιωματικός στις Διαβιβάσεις. Τον Αύγουστο του 1976 και αφότου είχε απολυθεί από τον στρατό άνοιξε οδοντιατρείο στην Πύλο. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1981 παντρεύτηκε τη Χρυσούλα Κουφού, η οποία κατάγεται από την Αθήνα και απέκτησαν μαζί τρεις κόρες: το 1983 τη Γεωργία, η οποία είναι νηπιαγωγός, το 1987 τη Μαρία, η οποία είναι αρχαιολόγος και το 2000 τη Μυρτώ.

Το χωριό Κουκουνάρα ανήκει στην επαρχία Πυλίας του Νομού Μεσσηνίας. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την Πύλο και έχει 250 κατοίκους. Η βασική ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία. Τα κυριότερα αρχαιολογικά μνημεία είναι οι αρχαίοι τάφοι πέριξ του χωριού. Το χωριό έχει πολιτιστικό σύλλογο με το όνομα «ο Τηλέμαχος». Η ονομασία του χωριού προέρχεται από μια τεράστια κουκουναριά που βρισκόταν στο κέντρο του χωριού.