Ο Ιωάννης Αδάμης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε σε μία οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον τομέα των ναυτιλιακών πρακτορείων. Έπειτα από δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στον χώρο, το 1988 αποχωρεί από την οικογενειακή επιχείρηση και ιδρύει στον Πειραιά το Ναυτικό Πρακτορείο «Αδάμης Α.Ε».
Ο παππούς Ιωάννης Αδάμης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και η καταγωγή του ήταν από την Άνδρο. Μετέπειτα παντρεύτηκε και άφησε τη ζωή του στην Κρήτη. Η σύζυγός του, Παιδεία Γεωργιάδου, γεννήθηκε στη Σύρο και προερχόταν από ευκατάστατη οικογένεια. Το σπίτι της, κτισμένο στον λόφο της Σύρου, σήμερα θεωρείται ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά, ενώ το σπίτι του Ιωάννη Αδάμη έχει δωριστεί σε συγγενή του στην Άνδρο. Η παρουσία του γίνεται επίσης αισθητή και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η φωτογραφία και το όνομά του βρίσκονται ανάμεσα στα ονόματα των δωρητών στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.
Με τη γυναίκα του αποκτούν επτά παιδιά και δημιουργούν μια ευτυχισμένη και αρμονική οικογένεια. Ο Ιωάννης Αδάμης ήταν ναυτιλιακός πράκτορας και έμπορος, ενώ είχε στην κατοχή του ένα ρυμουλκό με το όνομα «ΑΗΤΟΣ» και 12 μαούνες, με αποτέλεσμα να αποκτήσει το μονοπώλιο στην φορτοεκφόρτωση των πλοίων του νησιού. Η εξέλιξη της οικογένειάς του ήταν εξαίρετη, τόσο οικονομικά, επαγγελματικά, αλλά και κοινωνικά. Ο γιος του, Γεώργιος Αδάμης, πατέρας του βιογραφούμενου, χρημάτισε διευθυντής ναυτιλιακών πρακτορείων, γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καθώς και πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτορείων. Δυστυχώς όμως, η επαγγελματική του πορεία διακόπτεται, αφού κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής διώκεται και για να γλιτώσει αναγκάζεται να μετακινηθεί μαζί με την οικογένειά του. Έχει ήδη παντρευτεί με τη Μάρω, κόρη εργοστασιάρχη, που ασχολείται με την παραγωγή σύκων και σταφίδας στη Σμύρνη. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τον Δημήτριο και τον Οδυσσέα.
Ο βιογραφούμενος, Ιωάννης Αδάμης, ξεκινά τη μαθητεία του στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου αφού αποφοιτεί από το Λύκειο «Κοραής», συνεχίζει τις σπουδές του στο Λονδίνο, ως φοιτητής πια, στο Guildhall University Institute. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάζεται για 2½ χρόνια στο γραφείο Fenton Steamship Colfol, το οποίο τελούσε υπό την ιδιοκτησία του κυρίου Καλλιμανόπουλου. Κατά τη διάρκεια της εκεί εργασίας του, επιδεικνύει εξαιρετικό ζήλο και υπευθυνότητα, πράγμα που τον οδήγησε στην αποστολή του ως «inspector of Hellenic Lines» στο γραφείο της επιχείρησης στη Σμύρνη, για 3½ χρόνια. Εκεί για πρώτη φορά αποφασίζει να ιδρύσει δικό του γραφείο, με την επωνυμία «Turk Hellen». Παράλληλα, επιδίδεται στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνει να εδραιωθεί εκεί, διότι θα απελαθεί από την Τουρκία, εξαιτίας του επαγγέλματός του. Και αυτό διότι ως ναυτιλιακός πράκτορας γνώριζε από την αρχή τις τιμές ασφάλειας των Τουρκικών προϊόντων, τις οποίες και μετέδιδε στο προξενείο του. Εν συνεχεία, ενημερωνόταν το Υπουργείο Εμπορίου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές.
Ο Ιωάννης Αδάμης όμως, εκτός από ναυτιλιακός πράκτορας, είχε διατελέσει και επίτροπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, λίγο πριν την κλείσουν. Ωστόσο, η ταλαιπωρία που υπέστη δεν σταματά εδώ, αφού το 1956, εξαιτίας της Ελληνικής σημαίας που κυμάτιζε στο γραφείο του στο λιμάνι, οι Τούρκοι προβαίνουν στο κάψιμό της, καθώς και στην κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα το 1953, υπηρετεί τη θητεία του στο Β΄ Ναυτικό Σκαραμαγκά, στον Ναύσταθμο της Κρήτης. Σ’ αυτόν οφείλεται και η δημιουργία του αρχείου του Ναυστάθμου του Β΄ Γραφείου, το οποίο και διατηρήθηκε για είκοσι χρόνια.
Συνεχίζοντας από την Σμύρνη, αποδιωγμένος κατευθύνεται προς την Αμερική, σε ηλικία μόλις 29 ετών, όπου και εργάζεται πάλι σε γραφείο της ιδιοκτησίας του κυρίου Καλλιμανόπουλου. Την ίδια περίοδο γνωρίζει και τη γυναίκα του, Πετρούλα Καστανού, με την οποία και παντρεύεται το 1967. Ταυτόχρονα σχεδόν, προάγεται στη θέση του Διευθυντή γραφείου στην Ευρώπη, με έδρα το Λονδίνο. Όταν ανέλαβε την επιχείρηση, ο αριθμός του προσωπικού ανερχόταν γύρω στα 16 άτομα, ενώ 27 χρόνια αργότερα, καταθέτοντας ψυχή και σώμα, ο Ιωάννης Αδάμης κατόρθωσε να την αναπτύξει, με αποτέλεσμα να φθάσει στους 110 υπαλλήλους.
Στην προσωπική του ζωή, ο Ιωάννης Αδάμης απέκτησε δυο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μάρω. Ο Γεώργιος γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο Λονδίνο, όπου τελείωσε το Mill Hill School και πήρε και το Πτυχίο του «Business Studies with Honor». Παράλληλα εργάστηκε στο γραφείο του κυρίου Καλλιμανόπουλου «Trade and Transport», ενώ την ίδια περίοδο παρακολουθούσε νυχτερινά μαθήματα στο Institute of Chester Sheep B-B Hess. Αφού ολοκληρώνει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας στο Κ.Ε.Δ.Β. Χαϊδαρίου, κατόπιν απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση. Η Μάρω με τη σειρά της, που και εκείνη γεννήθηκε στο Λονδίνο, αφού αποφοιτά από το Αρσάκειο, συνεχίζει τις σπουδές της ως φοιτήτρια του Κολεγίου Deree, με την ειδικότητα «Management Administration and Organizational Behavior». Μετέπειτα, η Μάρω εργάστηκε για 2 χρόνια στο Λονδίνο στη Ναυτιλιακή Εταιρεία «John Good and Sons» για πρακτική, πριν εισέλθει στην οικογενειακή επιχείρηση στον Πειραιά.
O Ιωάννης Αδάμης ήταν ένας άνθρωπος που έβαλε τα containers στις ελληνικές γραμμές, δίνοντας νέα πνοή στην εξέλιξη του ελληνικού εμπορίου. Παράλληλα είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου και τη διοίκηση των φορτηγών-πλοίων του Αναστάσιου Ποταμιανού στο Λονδίνο. Το 1984, ο Ιωάννης Αδάμης αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εργαστεί στα γραφεία της οικογενειακής επιχείρησης, συγχωνεύοντάς τη με την Γερμανική Εταιρεία Nicol, της οποίας ήταν και αντιπρόσωπος. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1988, αποχωρεί από την οικογενειακή επιχείρησή του και ιδρύει στον Πειραιά το Ναυτικό Πρακτορείο «Αδάμης Α.Ε.».
Ο Ιωάννης Αδάμης υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα όνειρα και προσδοκίες. Στα σχέδιά του ήταν να παραδώσει τις επιχειρήσεις του στα παιδιά του, εφόσον φυσικά και αυτά το επιθυμούσαν και να τα δει να προοδεύουν. Στο πλευρό του ήταν πάντα σταθερή συμπαραστάτης η σύζυγός του. Μετά τον θάνατό του και τον θάνατο του υιού του ,η κόρη του Μάρω Ι. Αδάμη ανέλαβε τα ηνία της «Αδάμης Α.Ε.».