Μενού Κλείσιμο

Αχείμαστου Αγγελική

Η Αγγελική Αχείμαστου γεννήθηκε το έτος 1969 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Κατάγεται από τη Λευκάδα, τον Πύργο Ηλείας και την Άρτα. Πραγματοποίησε το σύνολο των εγκύκλιων σπουδών της στο Αρσάκειο Ψυχικού και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι δε πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου και απόφοιτος του Προγράμματος Coaching « Δεξιότητες και Εργαλεία στην Πράξη » Professional Coaching Diploma. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του συμβολαιογράφου,  είναι παντρεμένη και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

 Ο παππούς της (από την πλευρά του πατέρα της), Νικόλαος Γ. Αχείμαστος, γεννήθηκε στη Λευκάδα, φοίτησε στο Διδασκαλείο στην Κύπρο και επέστρεψε στο νησί του όπου και δίδαξε ως δάσκαλος. Ήταν παθιασμένος με τη δουλειά του και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανέγερση σχολείου στο χωριό Χορτάτα. Όταν τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήλθε στην Αθήνα και διορίσθηκε δάσκαλος σε σχολείο του Αιγάλεω, όποτε και αργότερα συνταξιοδοτήθηκε. Όταν ήταν ακόμη πολύ νέος, γνώρισε και παντρεύτηκε την επίσης Λευκαδίτισσα Αικατερίνη Κολυβά, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Γεώργιο, τον Γεράσιμο, την Αναστασία και τον Μενέλαο, ο οποίος πέθανε σε βρεφική ηλικία.

Ο παππούς της (από την πλευρά της μητέρας της), Ευστάθιος Τριπόδης,  καταγόταν από τον Πύργο Ηλείας και ήταν σταφιδέμπορος. Κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων τραυματίστηκε στην Άρτα, όπου γνώρισε και ερωτεύθηκε τη μελλοντική σύζυγό του Αγγελική Λυμπεροπούλου. Μετά το τέλος των πολέμων, εγκαταστάθηκαν στον Πύργο και απέκτησαν την Ελένη, τον Θεόδωρο, την Αικατερίνη, την Πηνελόπη, τη μετέπειτα μητέρα της βιογραφούμενης Βασιλική, τον Αλέξανδρο και τον Κωνσταντίνο. Ο Θεόδωρος και ο Αλέξανδρος Τριπόδης, δεινοί αεροπόροι της πολεμικής αεροπορίας μας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εγκατέλειψαν κρυφά τη γερμανοκρατούμενη Αθήνα και πολέμησαν στο πλευρό των συμμάχων στο μέτωπο της Β. Αφρικής.

Ο πατέρας της Αγγελικής Αχείμαστου, Γεώργιος Νικ. Αχείμαστος, γεννήθηκε το έτος 1929 στη Λευκάδα, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Γυμνάσιο πήγε στην Πρέβεζα και, εν συνεχεία, ήλθε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει πανεπιστημιακές σπουδές. Αποφοίτησε από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, καθώς και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρχικά, εργάστηκε στο Ταχυδρομείο και στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας, η συμβολή του ως κοινωνικός λειτουργός ήταν πολύτιμη . Στη συνέχεια, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δικηγορία και τη συμβολαιογραφία. Το 1964 διορίσθηκε συμβολαιογράφος Κρωπίας με έδρα το Κορωπί Αττικής  και το 1999 αποχώρησε από την υπηρεσία αυτή λόγω συνταξιοδότησης και όπως απαιτεί το Ελληνικό Σύνταγμα κατά τη συμπλήρωση του 70ου έτους της ηλικίας του. Το 1963 παντρεύτηκε τη Βασιλική Ευστ. Τριπόδη και αποκτούν δύο τέκνα, την Αικατερίνη Αχείμαστου και την Αγγελική (ώδε βιογραφουμένη). Η Βασιλική Τριπόδη- Αχείμαστου είχε αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οπότε και εργάστηκε ως οδοντίατρος στην Αθήνα.

Η Αγγελική Αχείμαστου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Όταν ήταν περίπου 3 ετών, μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αγία Παρασκευή, όπου κατοικούν έως σήμερα. Φοίτησε στο Αρσάκειο Ψυχικού από το νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Λυκείου και σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1992. Στην αρχή, εργάσθηκε ως δικηγόρος, ενώ, παράλληλα, παρέδιδε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό  Ωδείο. Κατόπιν εξετάσεων, διορίσθηκε συμβολαιογράφος αρχικά Αθηνών και στη συνέχεια Κρωπίας (με έδρα αρχικά Παιανία και στη συνέχεια το Κορωπί).

Η ίδια είναι πολυσύνθετη ως προσωπικότητα, έχει ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα , έχει συμμετάσχει σε εθελοντικά προγράμματα  Coaching όπως «Υοur Time of Power» υπό την αιγίδα της κ. Βαρβάρας Ασημακοπούλου, ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και αραβικά και πιστεύει στη θετική σκέψη και τη δύναμη του ελληνισμού.