Ο Αθανάσιος Σταθόπουλος γιος του Απόστολου Σταθόπουλου και της Άννας Πάτση, γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους, συνοικία της Αθήνας, στις 4 Ιανουαρίου του 1977. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στη συνέχεια πήγε στην Αμερική, όπου έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες. Κατά τη διάρκεια της σύντομης επιστροφής του στην Ελλάδα, εργάστηκε στο ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) στο Ηράκλειο της Κρήτης, επέστρεψε όμως στην Αμερική και συνέχισε τις σπουδές του. Έκανε μεταδιδακτορικό στο Λος Άντζελες και επί δύο χρόνια εργάστηκε στο Bell Labs. Από το 2011 είναι Soft Ware Engineer στη Google και έχει να επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα. Είναι παντρεμένος με τη Fiona Constain, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Αθηνά.
Ο παππούς του βιογραφούμενου, από τη μεριά του πατέρα του, Αθανάσιος Σταθόπουλος, γεννήθηκε το 1914 σε ένα ορεινό χωριό της ορεινής Φωκίδας, το Οινοχώριο. Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με εννέα αδέλφια. Για την εποχή του θεωρείτο πολύ μορφωμένος, καθώς εκτός από τη βασική τελείωσε και τη μέση εκπαίδευση. Διορίστηκε στους Σιδηροδρόμους Ελλάδος, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ανεβαίνοντας όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας. Παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής του, την Αναστασία Σαρρή, και ο γάμος τους ευλογήθηκε με την απόκτηση δύο παιδιών, του πατέρα του βιογραφούμενου Απόστολου και του Γιώργου.
Ο Αθανάσιος Σταθόπουλος ήταν ένας άνθρωπος καλός και εργατικός. Έκανε πολλές δουλειές, καθώς ήταν ιδιαίτερα προκομμένος και, όπως λέει ο λαός, «έπιαναν τα χέρια του». Ασχολιόταν με την κηπουρική, του άρεσε όμως πολύ και να μαγειρεύει καθώς και να φτιάχνει γλυκά. Ως χαρακτήρας ήταν εξαιρετικά φιλότιμος, δοτικός και φιλόξενος. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά και λάτρευε τα εγγόνια του, έχοντας μεγαλύτερη αδυναμία στον μικρό Θανάση. Έφυγε από τη ζωή το 2002, σε ηλικία 88 ετών.
Η σύζυγός του, Αναστασία Σαρρή, γεννήθηκε στο Ημεροβίγλι, το μαγευτικό χωριό της Σαντορίνης που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στο ψηλότερο σημείο της Καλντέρας και διαθέτει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Είχε πολλά αδέλφια και η οικογένειά της ήταν εύπορη, αφού ο πατέρας της είχε στη Ρωσία εργοστάσια κατά την τσαρική περίοδο, τα οποία όμως του κατέσχεσαν την εποχή της επανάστασης. Οι μεγαλύτερες αδελφές της παντρεύτηκαν με πλούσιους άνδρες πριν ξεσπάσει η επανάσταση εναντίον του τσάρου, ενώ η Αναστασία, που ήταν η μικρότερη, έκανε τον γάμο της όταν πλέον η οικογένεια είχε ξεπέσει οικονομικά. Μιλούσε γαλλικά και έπαιζε πιάνο, διέθετε μια παρουσία αυστηρή, είχε έντονη προσωπικότητα και το παρουσιαστικό της απέπνεε την ευγενική ανατροφή που είχε λάβει από τους γονείς της. Με τον ίδιο τρόπο μεγάλωσε και τα παιδιά της, ώστε να χαρακτηρίζονται από ευγένεια. Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών.
Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Απόστολος Σταθόπουλος, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1943. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στον Πειραιά και το γυμνάσιο και λύκειο στους Αγίους Αναργύρους. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά από την αποφοίτησή του ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και έγινε Καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Παράλληλα, είχε ανοίξει το δικό του οδοντιατρείο στην Αθήνα, στο οποίο εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2010. Παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής του, την Άννα Πάτση, η οποία γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον βιογραφούμενο Θανάση και την Ελίνα (Στυλιανή-Αναστασία), γεννημένη το 1979.
Ο Απόστολος Σταθόπουλος είναι άνθρωπος εξαιρετικά δραστήριος και δυναμικός. Με τα παιδιά του υπήρξε ιδιαίτερα δημοκρατικός και τα άφησε να κάνουν τις δικές τους επιλογές στη ζωή τους, τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική, πάντα στηρίζοντάς τα σε όποια απόφαση και αν έπαιρναν. Δεν τους επέβαλε ποτέ τις δικές του θέσεις, υποστήριζε τις επιλογές τους ακόμη και αν ήταν αντίθετες με τις δικές του, ενώ πάντα τους έλεγε τη γνώμη του και τα συμβούλευε για κάθε θέμα. Ανέκαθεν γενναιόδωρος και δοτικός, δύο στοιχεία που μαζί με την απέραντη καλοσύνη του αποτελούν τα κύρια σημεία του χαρακτήρα του, γεμάτος ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό του, βοήθησε όχι μόνο τα παιδιά του αλλά και πολλούς από τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο. Τον ενδιέφερε πολύ η εκπαίδευση και γενικότερα η μόρφωση του γιου και της κόρης του και για τον λόγο αυτόν ήταν πάντα παρών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Αν και ως χαρακτήρας επιδεικνύει μια εσωστρέφεια, είναι αγαπητός σε όλον τον κοινωνικό του περίγυρο. Είναι πολύ καλλιεργημένο άτομο και αγαπά ιδιαίτερα το διάβασμα, κάτι που κληρονόμησε από τη μητέρα του.
Η Άννα Πάτση, μητέρα του βιογραφούμενου, γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου το 1946. Όταν ήταν μόλις 6 μηνών, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, όπου η Άννα ολοκλήρωσε τη βασική και μέση εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Οι πολιτικές συνθήκες, όμως, της εποχής, καθώς τότε η δικτατορία άπλωνε βαριά τα πέπλα της πάνω από την Ελλάδα, αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά της, δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Στα 18 της χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται για βιοποριστικούς λόγους στο τμήμα Μηχανογράφησης της εταιρείας «Δοξιάδη», όπου συνέχισε να δουλεύει και μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού, φθάνοντας μάλιστα στη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος. Όταν απέκτησε και το δεύτερο παιδί της, έπαψε να εργάζεται και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην οικογένειά της και στην ανατροφή του γιου και της κόρης της, δίνοντάς τους απλόχερα τη στοργή, τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονταν. Είναι μια γυναίκα εξαιρετικά δραστήρια και δυναμική, ακόμη και σήμερα, κοινωνική και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Γενναιόδωρη, αισιόδοξη, δημιουργική και καλόκαρδη, αγαπά πολύ τα παιδιά της και πάντα στέκεται στο πλευρό τους, έτοιμη να τα συμβουλεύσει και να τα στηρίξει. Με την τρυφερότητα που ανέκαθεν τη χαρακτήριζε, φρόντισε να τους μεταδώσει ηθικές αρχές και αξίες και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Τώρα, είναι η σειρά της εγγονής της να δεχθεί την αγάπη, τη φροντίδα και τη στήριξη της αγαπημένης της γιαγιάς.
Ο πατέρας της Άννας Πάτση, Σταύρος, γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, σε μια οικογένεια με πολλά παιδιά. Κατά τη διάρκεια της ζωής του ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες. Με τη γυναίκα του Στέλλα απέκτησαν τρία παιδιά, τη μητέρα του βιογραφούμενου Άννα, τη Νένη (Ελένη) και τον Όμηρο. Η γιαγιά Στέλλα είχε μεγαλώσει με τη νονά της, η οικογένεια της οποίας ήταν εύπορη, στην περίοδο όμως της Κατοχής έχασε όλη της την περιουσία.
Ο Σταύρος Πάτσης κατά την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου πέρασε από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία για να πάει στη Μέση Ανατολή και να πολεμήσει. Συνελήφθη, όμως, από τους Τούρκους και φυλακίστηκε. Για καλή του τύχη, κατάφερε να δραπετεύσει και να πάει τελικά στη Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια, όπου έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο αδελφός του ήταν πιλότος. Ο Σταύρος, αν και δεν ήταν κακός άνθρωπος, είχε χαρακτήρα ιδιαίτερα οξύθυμο και έντονο. Αντίθετα, η σύζυγός του Στέλλα ήταν μια γυναίκα πολύ καλοσυνάτη και δοτική, δραστήρια και αγαπητή σε όλους. Βοηθούσε όποιον είχε την ανάγκη της και μεγάλωσε τα παιδιά της με πολλή φροντίδα και αγάπη. Ο παππούς Σταύρος απεβίωσε το 1993 και η γιαγιά Στέλλα το 1989, σε ηλικία 67 ετών.
Ο βιογραφούμενος Αθανάσιος Σταθόπουλος γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1977 στους Αγίους Αναργύρους. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο Χατζήβεη στη Φιλαδέλφεια και το ελληνογαλλικό γυμνάσιο και λύκειο της Λεοντείου στα Πατήσια. Στη συνέχεια, εισήχθη στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Μετά την αποφοίτησή του και ενώ είχε ξεκινήσει το διδακτορικό του στην Αθήνα, αποφάσισε να φύγει για σπουδές στην Αμερική, παίρνοντας τελικά το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες το 2006. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο Ι.Τ.Ε (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) στο Ηράκλειο Κρήτης. Αν και η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στην πατρίδα του, οι περιορισμένες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης που υπήρχαν εκεί τον αναγκάζουν να γυρίσει στην Αμερική μετά από μόλις 5 μήνες. Πηγαίνει ξανά στο Λος Άντζελες και εκπονεί μεταδιδακτορικό, το οποίο ολοκληρώνει μέσα σε δύο χρόνια. Το 2009 ξεκινά να εργάζεται στο Bell Labs, ένα ιστορικό ερευνητικό κέντρο υπεύθυνο για μερικές από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα, όπως το laser, το transistor και η κοσμική ακτινοβολία. Μένει εκεί για δύο χρόνια, ενώ το 2011 προσλαμβάνεται στην εταιρεία Google ως Soft Ware Engineer, με αντικείμενο την Αναζήτηση και τον τομέα της Διαφήμισης, στον οποίον εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα.
Ο Αθανάσιος Σταθόπουλος είναι παντρεμένος με τη Fiona Constain, η οποία από τη μεριά του πατέρα της έχει καταγωγή από την Κολομβία, ενώ η ίδια και η μητέρα της έχουν ζήσει στην Αργεντινή. Ο βιογραφούμενος και η σύζυγός του έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Αθηνά, που γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 2015.
Από το 2016 ο βιογραφούμενος είναι πλέον Αμερικανός πολίτης και έχει γίνει γνωστός για το πολύχρονο ερευνητικό του έργο σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα. Τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στην κόρη του και στη σύζυγό του, ενώ του αρέσει το διάβασμα και απολαμβάνει τις ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι που διαθέτει στο βουνό. Πεποίθησή του είναι ότι η εργατικότητα και η μόρφωση αποτελούν μεγάλα εφόδια για έναν άνθρωπο και θεωρεί ότι είναι αυτά που τον οδήγησαν να πετύχει όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα στη ζωή του, έστω και με κόστος την απομάκρυνση από τη μητέρα πατρίδα. Αυτό ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή και να υλοποιήσει τα όνειρά του.