Η Γκραίης Κατσούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι κόρη του Χαράλαμπου Κατσούλη με καταγωγή από τη Μάνη και της Φαίδρας Σιλβέστρου με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία. Σήμερα είναι επικεφαλής του τομέα Δικαίου Εταιρειών, Εργατικού Δικαίου και Δικαίου Φορολογίας Νομικών Προσώπων και εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «Μπάλλας, Πελεκάνος και Συνεργάτες ΑΕΔΕ».
Οι ρίζες της βιογραφούμενης εντοπίζονται στην ιστορική Μάνη. Ο Μανιάτης παππούς της, Νικόλαος Κατσούλης, ήρθε στη ζωή στη Μάνη και το επάγγελμά του ήταν εκτελωνιστής. Ο παππούς Νικόλαος ένωσε τη ζωή του με τη Γρηγορία Αρώνη και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά, τον Θεόδωρο, την Τασία, την Ευδοκία, τη Μαρία και τον Χαράλαμπο. Ο παππούς ήταν άτομο ιδιαίτερα ήπιων τόνων. Ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης και έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα στα παιδιά του. Στον κοινωνικό περίγυρο υπήρξε αγαπητός άνθρωπος. Μόχθησε και προσπάθησε πολύ για να μορφώσει τα παιδιά του. Έφυγε σε ηλικία εξήντα πέντε ετών από την ζωή. Η γιαγιά της βιογραφούμενης από την μεριά του πατέρα της γεννήθηκε στο νησί της Κυθέρειας Αφροδίτης, τα Κύθηρα. Η Γρηγορία ήταν μέλος πολυμελούς οικογενείας. Δεν εργάστηκε αλλά αφιερώθηκε στο δύσκολο έργο της ανατροφής των πέντε της παιδιών. Ήταν άτομο με έντονη προσωπικότητα, έχοντας τη σοφία της ζωής και ορθολογική σκέψη, ήταν η οδηγός και η κινητήριος δύναμη της οικογένειας. Άνθρωπος κοινωνικός και φιλόξενος, ήταν αγαπητή σε όλους και άξια εκτίμησης και σεβασμού. Έφυγε στα ογδόντα πέντε της χρόνια από τη ζωή.
Ο πατέρας της βιογραφούμενης Χαράλαμπος Κατσούλης ήρθε στη ζωή τον Μάρτιο του 1931. Μαθήτευσε στη Βαρβάκειο Σχολή και μετά την ολοκλήρωσή της ασχολήθηκε με το επάγγελμα του πατέρα του. Εργάστηκε ως εκτελωνιστής στην Αθήνα μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Βρήκε τον έρωτα της ζωής του στα μάτια της Φαίδρας Σιλβέστρου. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά. Ο γιος τους Νικόλαος σπούδασε Γαλλική Φιλολογία. Η κόρη τους Μαρία σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Τρίτο τους παιδί είναι η βιογραφούμενη Γρηγορία (Γκραίης). Ο Χαράλαμπος ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τη δημιουργία και την εργασία. Ήταν καριερίστας και εργατικός. Μετά από κόπο και μόχθο κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του εκτελωνιστικό γραφείο και στη δούλεψή του είχε δικούς του υπαλλήλους. Η επιχείρηση αρχικά δημιουργήθηκε από τον Χαράλαμπο και τον Θεόδωρο αλλά σύντομα η συνεργασία τους διεκόπη και συνέχισε ο καθένας σε δικό του εκτελωνιστικό γραφείο. Η επιχείρησή του αυτή δούλεψε πολύ καλά και απέδωσε καρπούς. Ο πατέρας του, του κληροδότησε ένα καλό όνομα στον χώρο μιας και ήταν και ο ίδιος εκτελωνιστής, όπως προαναφέρθηκε. Ο Χαράλαμπος κατάφερε να φανεί ισάξιος με τον πατέρα και να εξελιχτεί σε έναν ακόμη καλύτερο επιχειρηματία. Εκτός από εργατικός καριερίστας, υπήρξε άνθρωπος έντιμος και εκδηλωτικός. Αφοσιωμένος στην οικογένειά του και στα παιδιά του, εξαιρετικά δοτικός και προστατευτικός ως πατέρας, φρόντισε να δώσει στα παιδιά του παιδεία και να φροντίσει για την εκπαίδευσή τους. Ένας χαρούμενος άνθρωπος με αγάπη για την καλή ζωή, κοινωνικός και αγαπητός από όλους, έζησε μέχρι τα εβδομήντα εφτά του χρόνια μια όμορφη ζωή.
Η μητέρα της βιογραφούμενης, Φαίδρα Σιλβέστρου, ήρθε στη ζωή στην Αθήνα στις 26 Μαρτίου 1939. Τελείωσε το Γυμνάσιο στις Καλόγριες Αθηνών. Μετά ένωσε την ζωή της με τον Χαράλαμπο και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της και στα παιδιά της. Μεγάλωσε τα παιδιά της με αγάπη, στοργή και φροντίδα. Ως μάνα υπήρξε τρυφερή αλλά και αυστηρή όταν έπρεπε. Έμαθε στα παιδιά της ήθος και αξίες. Ήταν υπερπροστατευτική αλλά ταυτόχρονα ήξερε να κρατάει ισορροπίες. Υπήρξε συγκρατημένο άτομο, αλλά όταν ένιωσε ασφάλεια ο πληθωρικός της χαρακτήρας την έκανε εκδηλωτική και χαρούμενη. Έφυγε μόλις στα πενήντα εννιά της χρόνια.
Ο πατέρας της και παππούς της βιογραφούμενης, Αλέξανδρος Σιλβέστρος, ήρθε στη ζωή στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα ήρθε νεαρός, αφού είχε ήδη τελειώσει τη βασική και τη μέση εκπαίδευση στην Πόλη και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Χαλάνδρι. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα η μητέρα του είχε μαζί της λίρες, τις οποίες μετέφερε κρυμμένες μέσα στο στρίφωμα του φορέματός της. Έτσι με αυτό το μέρος της περιουσίας που μετέφεραν έχτισαν το σπίτι τους στο Χαλάνδρι αλλά και ένα εργοστάσιο κοπής μαρμάρων. Το εργοστάσιο αυτό ήταν το πρώτο στην Ελλάδα. Το ανέλαβε ο Αλέξανδρος και δημιούργησε μια σημαντική και ανθηρή επιχείρηση. Ο Αλέξανδρος ένωσε τη ζωή του με τη Μαρία Στασινοπούλου, γεννημένη στην Αθήνα. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Νίκο, την Ευτυχία και τη Φαίδρα. Ο παππούς Αλέξανδρος ήταν δραστήριος και εργατικός και κατάφερε να δημιουργήσει μια σημαντική επιχείρηση. Ως πατέρας αγαπούσε τα παιδιά του και είχε μεγάλη αδυναμία στη μικρή Φαίδρα. Έχασε τη γυναίκα του σε ηλικία μόλις τριάντα τριών ετών. Μεγάλωσε ο ίδιος τα παιδιά του, έχοντας τη βοήθεια της μητέρας του. Η ζωή στάθηκε διπλά σκληρή γιατί είχε χάσει και το τρίχρονο κοριτσάκι του την Ευτυχία. Ήταν καλός άνθρωπος με παιδεία και μόρφωση. Υπήρξε καλοσυνάτος με όλους. Έφυγε σε ηλικία περίπου ογδόντα ετών.
Η βιογραφούμενη Γκραίης Κατσούλη ήρθε στη ζωή στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Αμέσως μετά, κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία. Πριν φύγει για την Αγγλία έχει ήδη στα χέρια της την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μόλις επιστρέφει από την Αγγλία, αρχίζει να εργάζεται στη δικηγορική εταιρεία «Μπάλλας, Πελεκάνος και Συνεργάτες». Στην εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται από φοιτήτρια μέχρι και σήμερα, στην οποία πλέον είναι και εταίρος. Η βασική ειδίκευσή της είναι στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο. Είναι επικεφαλής του τομέα Δικαίου Εταιρειών, Εργατικού Δικαίου και Δικαίου Φορολογίας Νομικών Προσώπων.
Τον ελεύθερό της χρόνο θέλει να τον περνάει με φίλους αλλά και με την οικογένειά της. Αγαπά τα ταξίδια σε άλλους τόπους αλλά και τα πνευματικά, μέσω του καλού θεάτρου και του κινηματογράφου. Συμπληρωματικά αγαπάει την άθληση. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο χαρακτηριστικό και των δύο οικογενειών από τις οποίες προέρχεται είναι η σύμπνοια, η αγάπη και κυρίως η ομόνοια. Αυτά κρατούν ενωμένη μια οικογένεια με άρρηκτους δεσμούς.