Μενού Κλείσιμο

Καράμπελας Γεώργιος

Ο Γεώργιος Καράμπελας γεννήθηκε το 1952 και ζει στα Γιαννιτσά. Κατάγεται από οικογένεια προσφύγων της Μικράς Ασίας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πατρική επιχείρηση εμπορίας φρούτων. Είναι φιλόδοξος και επίμονος άνθρωπος. Με σκληρή δουλειά, αλλά και με σωστές επαγγελματικές επιλογές ανέπτυξε και επέκτεινε την επιχείρηση, με την επωνυμία “Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Α.Ε.”, η οποία σήμερα έχει δικό της δίκτυο διανομής στο Βουκουρέστι. Κύρια δραστηριότητά της είναι η συγκομιδή φρούτων από όλη την Ελλάδα, η διαλογή τους, η συσκευασία τους και η εξαγωγή τους. Επιπλέον εισάγει φρούτα από την Αργεντινή, τη Χιλή και την Αφρική, τα οποία συσκευάζει και επανεξάγει, ενώ διακινεί ένα μέρος τους στην ελληνική αγορά. Ο Γεώργιος Καράμπελας είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Τσάλμα και έχουν τρία παιδιά, τη Μαρία, τον Κωνσταντίνο και την Κατερίνα.

 Οι ρίζες της οικογένειας Καράμπελα προέρχονται από το Αρσέν της Τουρκίας, από όπου το 1922, εξαιτίας της Μικρασιατικής καταστροφής, μετοίκησαν στα Γιαννιτσά.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, Γεώργιος Καράμπελας, γεννήθηκε στο Αρσέν της Τουρκίας. Δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση και ασχολείτο με τη γεωργία. Από τον γάμο του με τη Μαριάνθη, καταγόμενη από την ίδια περιοχή, απέκτησαν πέντε παιδιά, ένα εκ των οποίων ήταν και ο Κωνσταντίνος Καράμπελας, πατέρας του βιογραφούμενου. Πέθανε στα Γιαννιτσά.

Ο πατέρας του Γεωργίου Καράμπελα, Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Αρσέν το 1914. Τελείωσε εκεί το Δημοτικό σχολείο και σε ηλικία 15 ετών μετοίκησε με την οικογένειά του στα Γιαννιτσά. Ασχολήθηκε με τη γεωργία και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια λαχανικών. Πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή του στον Εμφύλιο.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Τσαλίκη από το Αρσέν και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων και ο Γεώργιος Καράμπελας. Ήταν καλός οικογενειάρχης, εργατικός και μεγάλωσε τα παιδιά του με αρχές και ηθικές αξίες. Τα συμβούλευε να είναι προσεκτικοί και καλοί σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Το 1967 αποφάσισε να κάνει δική του επιχείρηση και ασχολήθηκε με το εμπόριο φρούτων έως το 1981, χρονιά που απεβίωσε.

Ο Γεώργιος Καράμπελας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουνίου 1952. Τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Γιαννιτσά. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση του εμπορίου φρούτων. Το 1977 οι δραστηριότητες της επιχείρησης επεκτείνονται με εμπορικό κατάστημα στη Χίο και το 1986 διευρύνει την επιχειρηματική της δράση με εξαγωγές φρούτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Το 1988 αγοράζει ιδιόκτητο χώρο 16 στρεμμάτων, στον οποίο κτίζει εργοστάσιο με ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους και διαλογιστήρια φρούτων, στο 1ο χιλιόμετρο Γιαννιτσών-Εδέσσης, όπου γίνεται η έδρα της επιχείρησης.

Το 1998 η εταιρεία από Ο.Ε. γίνεται “Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Α.Ε”. Κύρια δραστηριότητά της είναι η συγκομιδή φρούτων από όλη την Ελλάδα, η διαλογή τους, η συσκευασία τους και η εξαγωγή τους.

Εισάγει επίσης φρούτα από Αργεντινή, Χιλή και Αφρική και τα επανεξάγουν στο εξωτερικό, ενώ ένα μέρος τους διακινείται και στην Ελλάδα. Τα προϊόντα διακινούνται μέσω δικού τους δικτύου διανομής με φορτηγά ψυγεία και φορτηγά μεταφοράς. Η επιχείρηση έχει πιστοποιητικό ποιότητας και HACCP, ενώ απασχολεί εποχιακά περίπου 200 άτομα.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Γεώργιος Καράμπελας είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Τσάλμα από τη Νάουσα και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Μαρία, δικηγόρο, τον Κωνσταντίνο, που ασχολείται με το εμπόριο και την Κατερίνα, η οποία εργάζεται στην επιχείρηση.

Επαγγελματικοί του στόχοι είναι η ίδρυση νέου εργοστασίου στη Ρουμανία με την ίδια δραστηριότητα, η επέκταση του υπάρχοντος χώρου στα Γιαννιτσά και η διατήρηση της σταθερά ανοδικής πορείας της επιχείρησης.

Τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στη δουλειά με επαγγελματικά ταξίδια.

Ως άτομο τον χαρακτηρίζουν η εργατικότητα, η δημιουργικότητα και η διορατικότητα που την συνδυάζει με την εμπειρία του. Είναι επίμονος και φιλόδοξος για την πραγματοποίηση υψηλών στόχων, τους οποίους σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιήσει.

Πιστεύει πως μια επιχείρηση για να ανέβει εξαρτά την επιτυχία της στο άριστα εκπαιδευμένο και παραγωγικό προσωπικό της.

Από το 2015 δραστηριοποιείται στις εξαγωγές φρούτων με τα παιδιά του έχοντας ιδρύσει την επιχείρηση με την επωνυμία «ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», συνεχίζοντας δυναμικά στον χώρο.