Μενού Κλείσιμο

Παρασκευάς Γιώργος (Βόλτος)

Ο Γιώργος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Οι γονείς του ήταν επιφανή μέλη της Ελληνικής παροικίας της Αιγύπτου. Ανήκει στην τρίτη γενιά μιας οικογένειας με ουσιαστικό και αθόρυβο φιλανθρωπικό έργο, κοινωνικής ευαισθησίας και αδιάκοπης προσφοράς. Μεγάλωσε στην Αθήνα, διακρίθηκε στον αθλητισμό (μπάσκετ), ενώ παράλληλα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφοιτώντας από δύο σχολές, Πολιτικών Επιστημών και  Νομικής Σχολής Αθηνών. Από 17 χρονών εργάζεται σε διάφορες θέσεις μέχρι την εγγραφή του στον ΔΣΑ .

Το περισσότερο διάστημα  «ΖΕΙ» μεταξύ Πηλίου και ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ. Εκτός από επαγγελματικές και αθλητικές δραστηριότητες, ανέπτυξε και καλλιτεχνικές με αποτέλεσμα την κυκλοφορία μουσικών CD (SONY MUSIC), τα έσοδα των οποίων κατευθύνθηκαν αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όσον αφορά τη Δικηγορική του πορεία, ήταν αξιαγάπητος από όσους τον γνώριζαν είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά είτε και από την καταξιωμένη αθλητική του δραστηριότητα ΚΑΙ ένθερμος οπαδός του «ΔΙΚΑΙΟΥ εξωδικαστικού συμβιβασμού», αφού είναι δεδομένο, ότι για τις νομικές του υπηρεσίες ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε την οποιαδήποτε οικονομική αμοιβή από ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!

Αγαπημένες του φράσεις:

«…Τι κρίμα να μην υπάρχουν καθρέφτες… ΚΑΙ … για το πνεύμα!»

«… “Γυμνοί” γεννιόμαστε… “Γυμνοί” πεθαίνουμε…»

«…5 ανθρώπινα ελαττώματα που αρχίζουν από “Α”: Ανοησία – Αγνωμοσύνη – Αναλγησία – Απληστία – Αριβισμός»

«… Η αλαζονεία και η έπαρση είναι η άμυνα, όσων “νοιώθουν” ότι δεν αξίζουν, και ότι, η οποιαδήποτε διάκρισή τους είναι είτε προσωρινή είτε συμπτωματική …

… Αυτός που πραγματικά “αξίζει”, είναι σεμνός, προσιτός, υπεύθυνος, πρόθυμος να βοηθήσει, και  επουδενί  άπληστος, αγνώμων και μικρόψυχος…!»

Ο πατέρας του ονομαζόταν Θεόδωρος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ και είχε γεννηθεί στην Αίγυπτο , αν και η καταγωγή του ήταν από την Κωνσταντινούπολη από τον πατέρα του και από τη Χίο από τη μητέρα του. Ο Θεόδωρος προερχόταν από μια ευκατάστατη αστική οικογένεια, ιδιαίτερα ξακουστή στην Αίγυπτο. Ο ίδιος ήταν ένας ήσυχος και δραστήριος άνθρωπος με έντονο το αίσθημα της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής προσφοράς. Με διακριτικό τρόπο ενίσχυε οικονομικά και ηθικά κάθε κοινωνική δράση και στήριζε πολλά ευαγή ιδρύματα με διάφορες δωρεές. Εκτός βέβαια, από αυτή την προσφορά του, για την οποία ήταν και πολύ αγαπητός και έχαιρε μεγάλου σεβασμού στους Έλληνες της Αιγύπτου, διακρινόταν και για την ανδρεία, τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό του. Ο Θεόδωρος είχε προσφέρει με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό στρατό, όποτε διέτρεχε κάποιος εθνικός λόγος και συνολικά είχε υπηρετήσει εφτά χρόνια. Συνέβαλε στην άμυνα και τον αγώνα της πατρίδας κατά των κατακτητών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τη δράση και τη συμμετοχή του στον ελληνικό Εθνικό Στρατό είχε τιμηθεί επανειλημμένα από την Ελληνική Πολιτεία.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα του βιογραφούμενου μπορεί να είχε γεννηθεί και εκείνη στην Αίγυπτο, όμως είχε καταγωγή από το Πήλιο (πατέρας)  και  από τη Λέρο (μητέρα) Το όνομα της μητέρας του βιογραφούμενου ήταν Μαριώ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ το γένος Βόλτου. Αφιέρωσε ολόκληρη σχεδόν τη ζωή της στην αδιάκοπη προσφορά προς κάθε συνάνθρωπό της που μπορούσε να βοηθήσει, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά. Οι πρόγονοι της Μαριώς  ανήκαν στους Εθνικούς Ευεργέτες της Ελληνικής Πολιτείας.

Η οικογένεια Βόλτου ασχολούνταν με τη καλλιέργεια και το εμπόριο του βάμβακος και διακρινόταν για τις ευεργεσίες και την κοινωνική της προσφορά.  Διακρίνονταν για την ευρύτητα του πνεύματος και στήριζαν με κάθε τρόπο ευαγή ιδρύματα που είχαν ως επιδίωξη την προώθηση του πολιτισμού των τεχνών και των γραμμάτων.

Επιπλέον, ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η προσφορά τους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και η δωρεά που έκαναν για τη φαρμακευτική έρευνα για τη φυματίωση και τον καρκίνο. Παράλληλα υπήρξαν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, και μάλιστα σε αναγνώριση των υπηρεσιών τους ο δρόμος απέναντι από την είσοδο του Νοσοκομείου φέρει το επώνυμό τους. Οι Βόλτοι ήταν άτομα εμπνεόμενα από την ιδέα του αλτρουισμού, της φιλανθρωπίας και της παιδείας. Λειτούργησαν ως οργανικοί διανοούμενοι και ευεργέτες που προωθούσαν τον αστικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, των θεσμών και της κουλτούρας.

Συνεπώς, η μητέρα του βιογραφούμενου, η Μαριώ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, με ένα τέτοιο οικογενειακό παρελθόν σε φιλανθρωπικά έργα δεν θα μπορούσε να μην κληρονομήσει αυτές τις αξίες. Τις αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς κληροδότησε και στον βιογραφούμενο.

Ο Γιώργος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ γεννήθηκε στο Κάιρο, όμως μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία είχε επιδείξει ιδιαίτερη κλίση στον αθλητισμό και τη μουσική. Ο βιογραφούμενος είναι πτυχιούχος των Πολιτικών Επιστημών και της Νομικής Σχολής Αθηνών.  Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις μέχρι να εγγραφεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με Αρ. Μητρώου 18128. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα πρωταγωνιστούσε και στον καλλιτεχνικό χώρο με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου καλλιτεχνών, δισκογραφικών Εταιρειών κλπ. Εκτός, όμως από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, επιδόθηκε και ο ίδιος στη δημιουργία τραγουδιών με στιχουργό, συνθέτη και ερμηνευτή τον ίδιο (χόμπι). Κυκλοφόρησαν δύο μουσικά CD του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βιογραφούμενος συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση της κοινωνικής προσφοράς, παραχώρησε όλο το ποσό από τις πωλήσεις των δίσκων του αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας και  την ενθάρρυνση και καθοδήγηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

O βιογραφούμενος συνεχίζει το ουσιαστικό και αθόρυβο φιλανθρωπικό έργο κοινωνικής ευαισθησίας και αδιάκοπης προσφοράς, εκπροσωπώντας πλέον την Τρίτη γενιά ευεργετών. Μεγάλο μέρος της ζωής του έχει την ευκαιρία να το περνά στην ελληνική περιφέρεια την οποία λατρεύει. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει τα δικά του καταφύγια και χώρους καλλιτεχνικής έμπνευσης στην ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ…!