Οι Κρήνες οφείλουν το όνομά τους στις βρύσες που ανάβλυζαν νερό στην κεντρική πλατεία του χωριού κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο. Βρίσκονται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Κόρινθο και ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Βέλου-Βόχας. Ο πληθυσμός του χωριού ανερχόταν σε 780 άτομα κατά την απογραφή του 2011. Κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η παραγωγή εσπεριδοειδών, βερίκοκων, σουλτανίνας και λαδιού.
Η παλιότερη ονομασία των Κρηνών ήταν Ιμπραΐμπεη ή Μπραήμπι από το όνομα του Τούρκου διοικητή του κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Εικάζεται ότι η περιοχή του χωριού κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια, καθώς βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την Αρχαία Σικυώνα. Στα όριά του έχουν βρεθεί υπολείμματα κεραμικών σκευών και πήλινων δοχείων που χρονολογούνται στα βυζαντινά χρόνια. Άλλο ένα γεγονός που ενισχύει την άποψη της κατοίκησης στα βυζαντινά χρόνια είναι η ύπαρξη βυζαντινού ναού, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στα όρια του χωριού, στα Ταρσινά, ο οποίος χρονολογείται στον 14ο αιώνα.
Ο κεντρικός ναός των Κρηνών είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου, ρυθμού σταυροεπίστεγου βασιλικής μετά τρούλου, ο οποίος έχει χτιστεί στη θέση παλιότερου ναού. Δίπλα του, εκεί που βρισκόταν το ιερό του παλιού ναού, υπάρχει παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Ζώνη.
Φωτό: https://mapio.net/ (by kartson)