To Δροσάτο είναι χτισμένο στο βόρειο τμήμα του νομού Κιλκίς και απέχει 3 χιλιόμετρα από τη λίμνη Δοϊράνη και 25 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη του Κιλκίς. Ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 713 κάτοικοι που έχουν ως κύρια απασχόληση τα καπνά, τα σιτηρά και την κτηνοτροφία.
Το χωριό ήταν κατοικημένο από πολύ παλιά. Τον 19ο αιώνα οι Έλληνες Μακεδόνες που αποτελούσαν την πλειονότητα των κατοίκων του υπέφεραν πολλά δεινά από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες που τους τρομοκρατούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στραφούν στην Εξαρχία που είχε συσταθεί ως αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία με σουλτανικό φιρμάνι, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ωστόσο, η εθνική συνείδηση των κατοίκων δεν κάμφθηκε ποτέ. Οι Βούλγαροι διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούσαν να επιβληθούν, ερήμωσαν το χωριό που τότε ονομαζόταν Ποταρός.
Μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου εγκαταστάθηκαν στο χωριό Μακεδόνες και πρόσφυγες που προέρχονταν από την περιοχή Καρς του Καυκάσου και από τη Θράκη.
Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο διοργανώνεται στο Δροσάτο μεγάλο πανηγύρι, ενώ ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει συχνά διάφορες χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις,