Οι Νυμφές (ή Νύμφες) είναι ένα παραδεισένιο χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, χτισμένο μέσα σε δρύες, πουρνάρια, τρεχούμενα νερά και καταρράκτες. Μια εικόνα μαγική που του χάρισε το όνομά του, εμπνευσμένο από τις νύμφες που ζούσαν σε περιοχές με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά.
Η πρώτη επίσημη αναφορά στο χωριό ‒με την ονομασία Νηφές‒ είναι από το 1347 αν και η περιοχή πρέπει να κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια. Το χωριό συμπεριλαμβανόταν στα 23 χωριά της περιοχής Όρους που συμμετείχαν στην ανέγερση του ναού του Παντοκράτορα στην ομώνυμη κορυφή, όπως μνημονεύεται στο σωζόμενο ιδρυτικό του έγγραφο. Οι Νυμφές ήταν ένα σημαντικό χωριό λόγω της θέσης του, γι’ αυτό και οι Βενετσιάνοι είχαν στήσει εκεί παρατηρητήριο για την εποπτεία και την προστασία της ευρύτερης περιοχής.
Οι Νυμφές έχουν πολλά παραδοσιακά κερκυραϊκά σπίτια, στενούς δρόμους και σοκάκια και μια μεγάλη κεντρική πλατεία πνιγμένη στο πράσινο. Λίγο έξω από το χωριό, μέσα σε ένα μικρό δάσος βρίσκεται το Ασκηταριό, ένα μικρό μοναστήρι που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα. Στη σπηλιά του ασκήτεψε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Ηπειρώτης Αρτέμιος Παΐσιος. Κοντά στο Ασκηταριό σώζεται, ερειπωμένο πια, το κτίριο που στέγαζε τη Γεωργική Σχολή της Κέρκυρας.
Εντυπωσιακό είναι το τοπίο στην καταπράσινη κοιλάδα με τους καταρράκτες που πέφτουν από ύψος περίπου δέκα μέτρων.
Στις Νυμφές λειτουργεί εργοστάσιο του Συνεταιρισμού που παράγει κουμ κουατ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί τον τρόπο παρασκευής του γλυκού και του λικέρ, να δοκιμάσει και να αγοράσει το παραδοσιακό προϊόν της Κέρκυρας.
Στο χωριό τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυροφάγου στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου ο «Χορός των Παπάδων», ένα ιδιαίτερο λαογραφικό έθιμο που ανάγεται στα προχριστιανικά χρόνια. Ο αρχαιότερος παπάς σέρνει έναν αργό χορό, ακολουθούμενος από άλλους ιερείς και λαϊκούς. Τραγουδά πρώτος τον κάθε στίχο του άσματος, τον οποίο επαναλαμβάνουν οι υπόλοιποι εν χορώ.