Το Πεδινό είναι χωριό του Κιλκίς, χτισμένο σε υψόμετρο 120 μέτρων. Υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Κιλκίς και απέχει 40 χλµ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αριθμεί 817 κατοίκους που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον βιοτεχνικό τομέα.
Η αρχική ονομασία του χωριού ήταν Χασάν Όμπασι (δηλαδή κτήμα του Χασάν) και σαν κοινότητα αναγνωρίστηκε με αυτό το όνομα το 1919. Αποτελούνταν από δύο συνοικισμούς, το Χασάν Όμπασι και το Καβακλί. Το 1927 το Χασάν Όμπασι ονομάστηκε Πεδινό και το Καβακλί, Πέρινθος. Η σημερινή του ονομασία πιθανολογείται ότι οφείλεται στο ότι κατά τον Βαλκανικό Πόλεμο, το 1913 (Μάχη του Κιλκίς), ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή το πεδινό πυροβολικό. Η κοινότητα ιδρύθηκε με την εγκατάσταση προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο. Στην καταγωγή τους, οι κάτοικοι, είναι Θρακιώτες, πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Προέρχονται κυρίως από τα χωριά: Γενίκιοϊ, Αϊβαλή και Ηράκλεια αλλά υπάρχουν και οικογένειες από την Πέτρα, το Αλεπλή, το Σχολάρι, το Κουμρουλάρι, τη Βιζύη, την Πάνιδο, τη Γέννα, το Γενή-Τσιφλίκ κ.ά. Επίσης υπάρχου οικογένειες με καταγωγή από το Σαράι, το Ικόνιο της Μικράς Ασίας και το Καρς του Πόντου.
Σύμφωνα με την απογραφή του 1920 το Πεδινό είχε 299 κατοίκους και η Πέρινθος 35. Με τη μετακίνηση, όμως, των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) ο πληθυσμός του Πεδινού αυξήθηκε στους 752 και της Περίνθου στους 169.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Πεδινού «Ορφέας» έχει ως στόχο τη διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης που έφεραν μαζί τους οι Θρακιώτες από την Ανατολική Θράκη. Διατηρεί μια μόνιμη έκθεση παλιών φωτογραφιών, βιβλιοθήκη και ιματιοθήκη με παραδοσιακές φορεσιές και συντηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών. Διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, με σημαντικότερες τα «Πεδινιώτικα» που συμπεριλαμβάνουν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την πανήγυρη του χωριού, στις 15 Αυγούστου, τα «Πεδινιώτικα Κούλουμα» την Καθαρή Δευτέρα και το «Θρακιώτικο Αντάμωμα», όπου σύλλογοι θρακιώτικων σωματείων του νομού Κιλκίς συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο δασύλλιο του Πεδινού.·Στο χωριό λειτουργεί επίσης ο Σύλλογος Γυναικών, ο οποίος δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς. Διαθέτει παιδική και γυναικεία χορωδία και συλλογή από παλαιά αντικείμενα και στρωσίδια του σπιτιού.