Η Μολόχα είναι χωριό της Καρδίτσας, χτισμένο σε υψόμετρο 820 μέτρων και περιτριγυρισμένο από ελατόφυτες βουνοκορφές. Απέχει 36 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και υπάγεται διοικητικά στον ομώνυμο Δήμο. Οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με δασικές εργασίες (υλοτομία, καθαρισμός δασών, αναδασώσεις) και την καλλιέργεια κηπευτικών.
Δεν είναι εξακριβωμένο πότε δημιουργήθηκε η Μολόχα. Οι πρώτες οικογένειες όμως εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του σημερινού χωριού μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας μέχρι τη Θεσσαλία το 1831 και την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ Στερεάς και Θεσσαλίας τον Νοέμβριο του 1832. Στην αρχή ονομάστηκε Νεοχωράκι και στη συνέχεια Μολόχα. Ο αριθμός των πρώτων οικογενειών αντιστοιχούσε σε 7-10 και μετά από αρκετά χρόνια άγγιξε τις 107 οικογένειες. Στην απογραφή του 2011 αριθμούσε 203 κατοίκους.
Στην Κορυφή «Βουλγάρα» (1654 μέτρα) ανάμεσα από το Αηδονοχώρι και τη Μολόχα, βρίσκονται τα «Βουλγαρομνήματα», τόπος ταφής Βούλγαρων στρατιωτών. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με την παράδοση, οι Αγραφιώτες νίκησαν το 996 μ.Χ. τα στρατεύματα του Βούλγαρου τσάρου Σαμουήλ. Η Μολόχα αποτέλεσε τα όρια του πρώτου απελευθερωμένου τμήματος της Θεσσαλίας και η κορυφογραμμή ήταν το σύνορο μεταξύ ελεύθερης και τουρκοκρατούμενης Ελλάδας.
Η διαμόρφωση του εδάφους και η πλούσια βλάστηση της περιοχής είναι ιδανική για ορειβασία, πεζοπορικές διαδρομές και κυνήγι.
Στη Μολόχα διοργανώνεται στις 26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής, ετήσιο πανηγύρι με πλούσιες εκδηλώσεις και παραδοσιακή διασκέδαση. Ακολουθεί το πρώτο Σάββατο μετά της Αγίας Παρασκευής το «Αντάμωμα» που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Μολοχιωτών με έδρα την Αθήνα. Επίσης διοργανώνονται εκδηλώσεις και στα ξωκλήσια της Αγίας Μαρίνας και του Προφήτη Ηλία, στις 17 Ιουλίου και στις 20 Ιουλίου αντίστοιχα.