Μενού Κλείσιμο

Παραράς Βασίλειος

• Έτος Γεννήσεως: 1959
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Καλόξυλος Νάξου, Κυκλάδες, Νότιο Αιγαίο, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Βασίλειος Ν. Παραράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι ο ιδρυτής της Nivapack, μίας επιχείρησης συστημάτων συσκευασίας για όλους τους τομείς της Βιομηχανίας.

 

Ο Βασίλειος Μ. Παραράς, παππούς του βιογραφούμενου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1896. Η καταγωγή της οικογενείας έλκεται από το χωριό Καλόξυλος της Νάξου και τον Νικόλαο Παραρά. Γιος του Νικολάου ήταν ο Μιχαήλ, του οποίου γιος ήταν ο Βασίλειος.

Μετά από έρευνα που έγινε από τον ίδιο τον βιογραφούμενο σχετικά με το γενεαλογικό του δέντρο, πιθανολογεί ότι το επώνυμο της οικογένειας προέρχεται από τη βυζαντινή εποχή, διότι το χωριό Καλόξυλος (στο κέντρο της νήσου Νάξου) ήταν επίκεντρο της περιοχής Τραγαίας-Δρυμαλιάς, που παρέμενε ένα από τα τελευταία προπύργια του Βυζαντίου στις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα το επώνυμο «Παραράς» εμφανίζεται στη Νάξο (με βάση τις μέχρι σήμερα πηγές), το έτος 1687, όπως καταγράφεται στο χρονικό «Δραματικόν επεισόδιον της Ναξιακής Ιστορίας».

Ο Βασίλειος Παραράς του Μιχαήλ ίδρυσε το 1916 εργοστάσιο Βυρσοδεψίας στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού. Παντρεύτηκε την Ειρήνη Μανωλάκη από την Αθήνα και απέκτησαν εννέα παιδιά: τον Μιχαήλ, τον Ιωάννη, τον Γεώργιο, τον Κυριάκο, τη Θεανώ, τον Δημήτριο, τη Χρυσούλα, τον Νικόλαο και τον Κωνσταντίνο. Οι Βασίλειος και Μιχαήλ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου.

Ο Νικόλαος Παραράς, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Μαθήτευσε σε σχολή κλωστοϋφαντουργίας και στη Σιβιτανίδειο. Ασχολήθηκε και εκείνος -όπως και τα υπόλοιπα αδέλφια του- με το οικογενειακό εργοστάσιο Βυρσοδεψίας του πατέρα του, με την επωνυμία «ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΡΑ». Μεταπολεμικά και λόγω διάλυσης της οικογενειακής επιχείρησης, ο Νικόλαος εργάσθηκε ως εμπορικός αντιπρόσωπος σε μια εισαγωγική εταιρεία. Λίγο καιρό αργότερα, ίδρυσε τη δική του επιχείρηση με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων, ανταλλακτικών και υλικών συσκευασίας για τη βαριά βιομηχανία. Ο Νικόλαος είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Παπαγιάννη από την Παναγία Τρικάλων. Απέκτησαν ένα παιδί, τον Βασίλειο.

Ο Βασίλειος Ν. Παραράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Μεγάλωσε στο Θησείο. Πήγε δημοτικό στη Λακωνική Σχολή στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο 11ο Γυμνάσιο Αρρένων στο Θησείο. Ήταν καλός μαθητής, με κλίση στα θεωρητικά μαθήματα. Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου σπούδασε Οικονομικές επιστήμες. Στην ιταλική πόλη έμεινε τεσσεράμισι χρόνια. Στα τέλη του 1984 επέστρεψε στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως αλεξιπτωτιστής πεζικού και στη συνέχεια απασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση.

Στην συνέχεια ίδρυσε την εισαγωγική-εμπορική εταιρεία με την επωνυμία NIVAPACK, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες στον τομέα της βιομηχανικής συσκευασίας, αλλά και επεκτείνοντας τις εργασίες σε νέα συναφή αντικείμενα.