Μενού Κλείσιμο

Αβράμπος Γεώργιος

Ο Γεώργιος Αβράμπος γεννήθηκε το 1959 στα Επινιανά των Αγράφων. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Παλλήνη. Από το 2008 είναι Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος της Γενικής Κλινικής «Υγείας Μέλαθρον». Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Από την πλευρά του πατέρα του, παππούς του ήταν ο Γεώργιος Αβράμπος του Θεοδόση. Γεννήθηκε στα Επινιανά, που βρίσκονται στα δυτικά Άγραφα, ένα πανέμορφο χωριό περιτριγυρισμένο από ψηλές κορυφές και εκτεταμένα δάση ελάτων και φυλλοβόλων δέντρων, χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Ο παππούς Γεώργιος ασχολείτο με αγροτικές εργασίες. Παντρεύτηκε τη Βασιλική Κουτρουμάνου, η οποία δυστυχώς πέθανε νέα, περίπου στα 40 της χρόνια, μετά την τελευταία της γέννα. Από τον γάμο τους απέκτησαν οκτώ παιδιά, τη Λενιώ, την Ασπασία, τον Θεόδωρο, τον Χρήστο, τον Κωστή, την Ιφιγένεια, τον Παναγιώτη και τον Στέφανο, ο οποίος πέθανε στα 20 του χρόνια.

Ο βιογραφούμενος έχει 18 πρώτα ξαδέρφια από την πλευρά του πατέρα του. Η θεία Λενιώ παντρεύτηκε τον Δημήτριο Γάτη και απέκτησαν πέντε παιδιά, τον Κώστα, τον Λάμπρο, τον Γιώργο, τη Μαρία και τη Σοφία. Η θεία Ασπασία παντρεύτηκε τον Γιάννη Μουτσέλο και απέκτησαν τον Φάνη, τη Βασιλική και την Πηνελόπη. Ο θείος Χρήστος απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη. Η θεία Ιφιγένεια παντρεύτηκε τον Αποστόλη Αποστόλου και απέκτησαν επτά παιδιά, τον Γιώργο, τον Θανάση, τη Γεωργία, τη Βασιλική, τη Μαρία, την Αλεξάνδρα και την Κωνσταντίνα. Τέλος, ο θείος Παναγιώτης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δικηγόρος, απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη.

Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του λεγόταν Απόστολος Γραβάνης. Καταγόταν από τον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας και ήταν αγρότης. Η οικογένεια ήταν σχετικά εύπορη. Παντρεύτηκε τη Βασιλική και απέκτησαν έξι παιδιά, τον Γιώργο, τον Νίκο, την Παρασκευή, την Κωνσταντίνα, την Όλγα και τον Χρήστο. Ο βιογραφούμενος έχει 9 πρώτα ξαδέρφια από την οικογένεια της μητέρας του. Ο θείος Γιώργος παντρεύτηκε την Αγλαΐα Νικολακάκου και απέκτησαν δύο κόρες, την Ευαγγελία και την Κατερίνα. Ο θείος Νίκος παντρεύτηκε την Ελευθερία και απέκτησαν δύο κόρες, την Ευαγγελία και τη Σοφία. Η θεία Κωνσταντίνα παντρεύτηκε τον Γιάννη Χριστοδούλια και έχουν δύο κόρες, τη Βασιλική και την Ελένη. Η θεία Όλγα παντρεύτηκε τον Τάσο Μπακάρο και έχει μια κόρη, την Κατερίνα. Ο θείος Χρήστος απέκτησε τον Αποστόλη.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Θεόδωρος Αβράμπος, γεννήθηκε το 1926 στα Επινιανά Αγράφων. Ήταν αγρότης στο επάγγελμα και εκλεγμένος Πρόεδρος της κοινότητας του χωριού του για δύο θητείες. Παντρεύτηκε την Παρασκευή Γραβάνη, η οποία γεννήθηκε το 1939 στον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας. Οι γονείς της και τα αδέρφια της δεν ήθελαν να παντρευτεί τον Θεόδωρο, όμως εκείνη έκανε την επανάστασή της στα 19 της και τον ακολούθησε. Το ζευγάρι δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια και καρπός του γάμου τους είναι τα δύο τους παιδιά, ο βιογραφούμενος Γεώργιος και ο Δημήτριος.

Λόγω ασθένειας του πατέρα, ο οποίος διεγνώσθη με φυματίωση που του έδινε έξι μήνες ζωής, όλη η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα το 1967. Όταν η οικογένεια ήρθε στην Αθήνα, η Παρασκευή -αν και δεν ήξερε γράμματα- κατάφερε μόνη της να μάθει να διαβάζει. Δούλεψε πολύ σκληρά για το διάστημα που ο σύζυγός της δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω της ασθένειάς του, καθαρίζοντας ακόμα και σκάλες, προκειμένου να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά της και να μορφώσει τα δύο παιδιά της.

Ο Θεόδωρος ήταν ένας άνθρωπος δραστήριος, επίμονος, πολύ έξυπνος και, παρότι είχε τελειώσει μόνο το δημοτικό, χειριζόταν πολύ καλά τον λόγο. Παρά το πρόβλημα υγείας του, εργάστηκε αργότερα για κάποια χρόνια στον ΟΑΕΔ. Ήταν άνθρωπος που δεν τα παρατούσε στην πρώτη δυσκολία και ήταν μαχητής. Απεβίωσε το 2001, παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις των ιατρών.

Ο μικρός αδερφός του βιογραφούμενου, Δημήτρης Αβράμπος, σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών με καταγωγή από την Ευρυτανία. Έχουν δύο παιδιά, τη Μαρία και τη Θεοδώρα.

Ο Γεώργιος Αβράμπος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1959 στα Επινιανά. Φοίτησε έως τη Γ΄ Δημοτικού στο σχολείο του χωριού του και τις υπόλοιπες τάξεις τις ολοκλήρωσε στην Αθήνα, όταν η οικογένεια μετακόμισε στην πόλη λόγω της υγείας του πατέρα του. Συνέχισε τη φοίτησή του στο εξατάξιο Γυμνάσιο Υμηττού, απ’ όπου αποφοίτησε. Το 1978 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1985 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Σάμο, στα Τεθωρακισμένα (ΕΑΡΜΕΘ).

Την αγροτική υπηρεσία υπαίθρου την πραγματοποίησε τα έτη 1986-1987 στον Παλαμά Καρδίτσας. Η ειδικότητά του είναι η Καρδιολογία. Από το 1988 έως το 1990 υπηρέτησε στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Από το 1990 έως το 1993 εργάστηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και από το 1993 έως το 1995 ήταν άμισθος βοηθός στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Από το 1995 έως το 2000 προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στο ΙΚΑ Περιστερίου.

Από το 2000 και μετά άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο στην Παλλήνη, στην οδό Τήνου 15, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί έως σήμερα. Από το 2008 είναι Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος της Γενικής Κλινικής ΤΥΠΕΤ «Υγείας Μέλαθρον».

Στην προσωπική του ζωή, ο Γεώργιος παντρεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 1998 με τη Μαρία Καβαλιέρου. Η σύζυγός του γεννήθηκε το 1973 και κατάγεται από τη Νάξο. Είναι ιδιωτική υπάλληλος και εργάζεται στην εταιρεία Motor Oil. Έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Θοδωρή που γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 2002 και τον Νικόλα που γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 2006. Είναι μαθητές Λυκείου και Δημοτικού αντίστοιχα.